GUDENUS: Nezaposlenost migranata neće rešiti besmisleni razgovori!
Foto: Fpo

FPÖ KRITIKA

GUDENUS: Nezaposlenost migranata neće rešiti besmisleni razgovori!

Austrija -
Neuspeh pokrajinske ministarke za integracije, Sandre Frauenberger (SPÖ) ne može se prikriti novim besmislenim razgovorima o Bečkoj povelji, smatra šef slobodaraca u bečkom parlamentu Johan Gudenus

BEČ - Johan Gudenus (Johann Gudenus), šef Slobodarske partije Austrije (FPÖ) u bečkom parlamentu oštro je kritikovao gradske ministarku za integracije Sandru Frauenberger (SPÖ) i ponovno pokretanje kampanja "Bečka povelja - Poštovanje je stvar uma".

"Grad Beč je 2012. godine na slične razgovore o Bečkoj povelji već utrošio skoro milion evra", rekao je Gudenus i dadao da u takozvanim "razgovorima o Povelji" učestvuje svega 0,5 odsto Bečlija.

"Očigledno je da se Socijaldemokratska partija Austrije (SPÖ) na ovaj potez odlučila iz čistog straha od poraza na izborima, i zato ponovo pokreću ovaj vid angažovanja građana", smatra Gudenus. Neuspeh gradske ministarke za integraciju ne može se prikriti novim besmislenim "razgovorima o Povelji", smatra šef slobodaraca u bečkom parlamentu.

Gudenus dodaje da su stvarni problemi u pogledu integracija visoka stopa nezaposlenosti kod migranata, kriminal koji je u porastu i veliki broj radikalnih muslimana koji više žele da se bore za IS nego da se integrišu u Beču, zaključio je Gudenus.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track