HOROR NA DRUMU: Prevrnuo se ukrajinski autobus, jedan putnik nestao!
Foto: Printscreen Heute.at/Einsatzdoku

SAOBRAĆAJNA NESREĆA KOD BEČA

HOROR NA DRUMU: Prevrnuo se ukrajinski autobus, jedan putnik nestao!

Austrija -
Istraga treba da utvrdi zašto je došlo do nesreće, i da li je vozač zaspao ili je vozio prebrzo
1 / 7 Foto: Printscreen Heute.at/Einsatzdoku

BEČ - U teškoj saobraćajnoj nesreće koja se jutros dogodila na obilaznici S1, kod bečkog međunarodnog putničkog aerodroma Švehat povređeno je 11 osoba.

Oko pola pet jutros ukrajinski autobus sa trojicom šofera i 14 putnika udario je u metalnu ogradu kraj autoputa, probio je, sleteo s puta i prevrnuo se Austobus je potpuno uništen i prava je sreća da niko nje poginuo. Kada su spasioci stigli na mesto nesreće, videli su kofere i stvari putnika razbacane oko autobusa. Svuda naokolo bili su i delovi koji su otpadali sa vozila.

foto printscreen heute.at/Einsatzdoku
foto printscreen heute.at/Einsatzdoku

Na mesto nesreće ubrzo je stiglo 70 policajaca, vatrogasaca i nekoliko ekipa hitne pomoći. Od ukupno 14 putnika, 11 je povređenoeno, a od njih dvoje teže. Spasiocima je rečeno da jedan putnik nedostaje. Odmah je počela potraga za njim. Ostali putnici su se dodatno istraumirali jer su mislili da je poginuo i da leži zgnječen ispod autobusa.

Spasioci su krenuli u akciju podizanja austobus ali pod njim nije bilo nikoga. Onda su počeli da pretražuju okolinu, srećom čovejk je ubrzo pronađen nepovređen ali u teškom šoku. Nije sigurno da li je ispao iz autobusa ili se dezorjentisan posle nesreće udaljio od njega. Svi povređeni prebačeni su u bolnice u Badenu i Medlingu.

Istraga treba da utvrdi zašto je došlo do nesreće, i da li je vozač zaspao ili je vozio prebrzo. Na ovom mestu, je oštra krivina udesno, i brzina je ograničena na 40 km/h. Na istom ovom mestu pre osam godina došlo do slične nesreće. U februaru 2008. jedan rumunski autobus probio zaštitnu ogradu i sirektno se sudario sa bugarskim autobusom. Tada je povređeno ukupno dvadeset osoba, od kojih nekoliko teže.

Više od 70 policajaca, vatrogasaca i pripadnika prve pomoći dojurilo je rano jutros. Tu su našli skršen ukrajinski autobus i jedanaestoro ranjenih ljudi. U haosu odmah po nesreći je jedno lice neko vreme smatrano nestalim, ali je ubrzo pronađeno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track