I BEZ RUSA DRŽE REKORD: U Beču 17 miliona noćenja u junu i julu!
Foto: Kurir Austrija

BERIĆETNO LETO

I BEZ RUSA DRŽE REKORD: U Beču 17 miliona noćenja u junu i julu!

Austrija -
Broj gostiju je u prva dva letnja meseca porastao za četiri odsto, na 6,12 miliona, a ministar privrede i turizma Rajnhold Miterlener na osnovu tih podataka očekuje dalji pozitivan trend

BEČ - Austrija je, u prva dva meseca ovog leta, zabeležila rekordan broj noćenja i pored značajnog smanjenja gostiju iz Rusije.

Značajan rast broja noćenja zabeležen je kod nemačkih, švajcarskih, holandskih, britanskih i američkih turista u maju i junu, pokazuju podaci Statističkog zavoda Austrije. Tokom ova dva meseca ostvareno je više od 17 miliona noćenja, što je rast od 2,1 odsto. Istovremeno je došlo do smanjenja broja turista iz Rusije i to za oko 51.000 manje noćenja, što je smanjenje od 30 odsto.

Broj ostvarenih noćenja od strane turista iz Nemačke je porastao za 2,8 odsto, iz Švajcarske i Lihtenštajna za 3,8, iz Holandije za 4,4, Velike Britanije za 4,5 odsto, a iz SAd za 10,2 procenata. Takođe je zabeleženo i smanjenje broja noćenja domaćih gostiju za 0,7 odsto.

Broj gostiju je u prva dva meseca porastao za četiri odsto na 6,12 miliona, a ministar privrede i turizma Rajnhold Miterlener na osnovu tih podataka očekuje dalji pozitivan trend u letnjoj sezoni koja je još u punom jeku. U prvih šest meseci je u Austriji ostvareno ukupno 67,83 miliona noćenja, što je rast za 2,3 odsto.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track