I POLITIČARI IMAJU DUŠU: Austrijski državni vrh odmaraće  malo u zemlji malo po belom svetu!
Foto: Profimedia

JOŠ MALO PA NA LETOVANJE

I POLITIČARI IMAJU DUŠU: Austrijski državni vrh odmaraće malo u zemlji malo po belom svetu!

Austrija -
Savezni kancelar Verner Fajman letovaće prvo na hrvatskom primorju, a deo odmora će provesti u Francuskoj. Većina političara letovaće u domovini i tako novac ostaviti u zemlji

BEČ - Austrijski političari i poslanici imaju poduži letnji odmor koji traje od prve polovine jula do kraja avgusta. Mnogi će ostati u Austriji, neki letuju u Evropi, a retki putuju preko okeana.

Lider Socijaldemokratske partije (SPÖ) i savezni kancelar Verner Fajman (Werner Faymann) letovaće prvo na hrvatskom primorju, a deo odmora će provesti u Francuskoj. Fajmanov zamenik u vladi, vođa Narodne partije Austrije (ÖVP) Rajnhold Miterlener (Reinhold Mittrlehner) imaće takođe dvodelni odmor: prvi deo će provesti u regiji Milfirtel (Mühlviertel) u Gornjoj Austriji, a drugi na jednom od brojnih jezera u austrijskoj Koruškoj.

Minsitar za kulturu Jozef Ostermajer (Josef Ostermayer, SPÖ) letovaće dve nedelje na Kipru, sa familijom. Njegova koleginica u vladi, ministarka za porodicu i omladinu Sofi Karmazin (Sophie Karmasin, ÖVP) takođe će deo leta sa porodicom provesti u Francuskoj. Karmazinovi planiraju da lađom ploce po brojnim tamošnjim plovnim kanalima.

Minsitarka zdravlja, Sabine Oberhauzer (Sabine Oberhauser, SPÖ), koja je nedavno prošla hemoterapiju jer boluje od raka, otići će da povrati snagu u prelepe alpske pejsaže, u regiju oko planinskog prevoja Tiraher (Türracher Höhe) na granici austrijskih pokrajina Štajerske i Koruške.

Ministar spoljnih poslova za evropska pitanja i integracije imigranata, Sebastijan Kurc (Sebastian Kurz, ÖVP), provešće jednu nedelju u Italiji. Njegov partijski i ministarski kolega, ministar pravde Volfgang Brandšteter (Wolfgang Brandstetter), biće neko vreme kod kuće, u regiji Vajnfirtel (Weinviertel) u Donjoj Austriji. Posle toga leti za SAD, da poseti kćerku.

Ministar poljoprivrede Andre Ruprehter (Andrä Rupprechter, ÖVP) prvo putuje u italijansku provinciju Toskanu, a zatim u mesto Alpbach u tirolskim Alpima. Gabrijele Hajniš-Hosek (Gabriele Heinisch-Hosek, SPÖ), austrijska savezna ministarka obrazovanja, obznanila je samo da će letovati u austrijskim Alpima, ali ne i tačno gde.

Ministar poljoprivrede je zaljubljen u Toskanu... (foto Wikipedia)
Ministar poljoprivrede je zaljubljen u Toskanu... (foto Wikipedia)

U državi preko leta ostaje i šefica partije Austrijskih zelenih Eva Glavišnig (Eva Glawischnigg). Izjavila je da će sa porodicom ići na jedno šljunčano jezero u Donjoj Austriji. Kao i više prethodnih godina, Hajnc Kristijan Štrahe (Heinz Christian Strache), lider Slobodarske partije Austrije (FPÖ), i ovog će leta deo odmora provesti na Vrbskom jezeru (Wörthersee), najvećem jezeru austrijske Koruške, a posle toga se provoditi na španskom ostrvu Ibici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja