I TO JE OTAC: Upomoć, zaboravio sam bebu u metrou!
Foto: Johannes Zinner

Bečke linije se digle na noge

I TO JE OTAC: Upomoć, zaboravio sam bebu u metrou!

Austrija -
Zaboravni mladi tata bio je takvom šoku kada je shvatio da mu nema deteta da nije znao da kaže ni kojom linijom bečkog mertoa se vozio

BEČ - Putnici u vozovima i na stanicama bečkog metroa zaboravljaju svašta, a nedavno je otac u vagonu zaboravi svoju bebu.

To se desilo u jednoj od kompozicija linije U6. Uspaničeni muškarac pozvao je uslužni telefon Gradskog saobraćajnog preduzeća Bečke linije (Wiener Linien) i zavapio: »Upomoć, zaboravio sam moju bebu u metrou!"

Zaboravni mladi tata bio je takvom šoku da kada su ga pitali kojom linijom se vozio u početku nije mogao da se seti (Beč ima linije U1-U4 i U6, dakle ukupno pet linija metroa). Kada se malo pribrao, rekao je da je izašao iz podzemne železnice na stanici Alterlaa, blizu južnog kraja linije U6.

Predstavnici Wiener Linien odmah su krenuli u potragu za bebom. Alarmirali su nadzornike svih stanica metroa, koji su informisali sve vozovođe. Nekoliko stanica dalje beba je pronađena. Dete je mirno spavalo u svojim kolicima, i nije ni znalo kakva se uzbuna zbog nje i jenog zaboravnog tate podigla u gradu.Bečke linije često dobijaju i čudne pozive i pritužbe. Tako ih je ovih dana nazvao "putnik" koji je rekao da želi da mu vrate novac za voznu kartu, jer ne može da prođe kroz vrata metroa. Službenici sa druge strane žice, čovek je rekao da je obučen kao Obeliks i da sa sobom nosi ogroman kamen. Od 7. januara počinje sezona maskenbala i komični likovi se u ovo doba godine viđaju po Beču. Međutim, u ovom slučaju reporter jedne bečke radio-stanice samo se našalo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track