PREŽIVELA DRAMU U AVIONU ZA BEČ: Mislila sam da ćemo izginuti, napisala sam roditeljima da ih volim!
Foto: Prinscreen Osterreich

ispovest studentkinje

PREŽIVELA DRAMU U AVIONU ZA BEČ: Mislila sam da ćemo izginuti, napisala sam roditeljima da ih volim!

Austrija -
Avion je za tili čas bio opkoljen. Iznenada je uokolo bilo mnogo plavih svetala, da bi odmah potom policija upala u letelicu, izjavila je Sandra po povratku u Beč

BEČ - U avionu na aerodromu Fjumičino u Rimu, koji je preksinoć trebalo da poleti za Beč, a koji je bio evakuisan i pretresen zbog bombe koju je navodno imao putnik iz Slovenije, bila je i 23-godišnja Austrijanka, studenkinja Sandra Šmit (Sandra Schmidt).

Ona se vraćala sa jednog kursa o Evropskoj Uniji i bila u letelici koju je pilot parkirao na rubu piste, jer mu je javljeno da jedan od njegovih putnika, Slovenac, govori o detonatoru i bombi u prtljagu. Sandra je za austrijski list Esterajh izjavila da je u tom momentu pomislila da će svi izginuti.

Kroz glavu joj je prošao celi njen život i pomislila je na najdraže i najbliskije ljude. Tada je roditeljima poslala SMS-poruku, za koju je u tom momentu verovala da je oproštajna:

"Ja vas volim", napisla je Sandra. Ona kaže da je policiija reagovala munjevito.

"Avion je za tili čas bio opkoljen. Iznenada je uokolo bilo mnogo plavih svetala, da bi odmah potom policija upala u letelicu", izjavila je Sandra po povratku u Beč.

Na kraju se ispostavilo da je 48-godišnji Slovenac imao u ruci pedometar (naprava za brojanje koraka) i da se možda samo šalio ili da je u pitanju jezički nesporazum. Za svaki slučaj, policija ga je uhapsila i pročešljala avion i raznela Slovenčev kofer, ali bombu nisu našli.

Slovenac je uz krivičnu prijavu pušten na slobodu i preti mu do šest meseci zatvora i novčana kazna. Slovenački mediji kažu da se dosad nije javio diplomatskom predstavništvu da traži pomoć. Svi putnici, njih 81, noć su proveli u hotelima u Rimu, a desetak je odustalo od jučerašnjeg leta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track