ISPOVEST SUPRUGA ŽENE KOJA JE UBILA SINA (5): Tamara još nije svesna da je zadavila Alesija!
Foto: Printscreen Krone.at/Martina Prewein, Martin A. Jöchl

tragedija u BEču

ISPOVEST SUPRUGA ŽENE KOJA JE UBILA SINA (5): Tamara još nije svesna da je zadavila Alesija!

Austrija -
Jasmin priznaje da mu je Tamara nekoliko puta rekla da čuje glasove koji joj se obraćaju iz televizora, ali da uopšte nije sumnjao da bi takva njen priviđanja mogla rezultirati tragedijom

BEČ - Pre nepuna dva meseca, 5. jula ove godine, Tamara K.(25) je ubila sina Alesija (5) u porodičnom stanu u Favoritenu, 10. bečkoj opštini. Očigledno psihički poremećena, ova 25-godišnjakinja je istražiteljima izjavila da su je na zločin naveli "glasovi iz televizora".

"Tami nije loš čovek, ali je psihički bolesna, odavno.", kaže Jasmin K, Tamarin drugi, muž za bečki Kronen Cajtung (Kronen Zeitung).

On je tek nedavno dobio dozvolu da poseti Tamaru, koja se nalazi u jednoj psihijatrijskoj bolnici. On kaže da dosad nije imao mogućnost da je vidi, jer je bio pod sumnjom da je možda i on na neki način doprineo ubistvu. "To je potpuno apsurdno", tvrdi Jasmin. "Da nisam tog kobnog dana bio na putu, Tamara bi popila svoje lekove i ne bi ubila svog sina", izjavio je.

U leto 2013, nešto više od pola godine nakon što su se upoznali, Tamara i Jasmin su se venčali. Nekoliko meseci posle venčanja, Jasmin je primetio Tamarine psihičke probleme, preteranu nervozu i histeričnost. Nakon što je zato otišla kod lekara, svakodnevno je trebala da pije lkove koje joj je prepisao psihijatar.

"Kada ih je uzimala, bilo joj je dobro", naglašava Jasmin, i dodaje da je lično pazio da Tamara redovno pije lekove.

Nakon što je 3. jula otišao za Bosnu, da poseti svoju familiju, Jasmin je više puta razgovarao telefonom sa Tamarom. Čuli su se i 5. jula oko podneva, na dan ubistva. Kaže da je zvučala sasvim normalno.

Htela je ostati to poslepodne kod kuće sa sinom, da zajedno gledaju televiziju. Iako Jasmin priznaje da mu je u prethodnih meseci Tamara nekoliko puta rekla da čuje glasove koji joj se obraćaju iz televizora, kaže da uopšte nije sumnjao da bi takva njen priviđanja mogla rezultirati tragedijom. Jasmin naprosto nije verovao da Tamara može biti nasilna, pogotovo ne prema Alesiju, kojeg je, kako kaže, potpuno obožavala.

"Nikada ga nije tukla, uvek je bila nežna sa njim", kaže Jasmin,

Na pitanje novinara kako je sada supruga, Jasmin izjavljuje:

"Veoma loše. Tokom moje posete je samo jecala da želi kod Alesija. Ne znam da li uopšte shvata šta je učinila."

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track