NISU SPOKOJNI: Čak 40 odsto Austrijanaca smatra da je radikalni islam pretnja za zemlju!
Foto: Reuter

Istraživanje

NISU SPOKOJNI: Čak 40 odsto Austrijanaca smatra da je radikalni islam pretnja za zemlju!

Austrija -
Da su integracija i suživot loši tvrdi 39 odsto ispitanih, a 52 odsto smatra da integracija delimično funkcioniše

BEČ - Austrijanci smatraju da radikalni islamizam predstavlja pretnju po njihovu zemlju, pokazuje istraživanje Društva za socijalne nauke (SWS).

Čak 40 odsto Austrijanca istaklo je, u istraživanju sprovodenom pre terorističkih napada u Francuskoj, da je radikalni islamizam pretnja po zemlju.

Autor istraživanja Mark Bitner ističe da, posle terorističkih napda u Francuskoj, treba očekivati značajan rast zabrinutih. On istovremeno ukazuje da će vremenom opasti osećaj ugroženosti.

Upitani vezano za integraciju i suživotom sa imigrantima samo je šest odsto istaklo da integracija funkcionise odlično ili dobro. Da su integracija i suživot loši tvrdi 39 odsto ispitanih, a 52 odsto smatra da integracija delimično funkcioniše.

Istraživanje je pokazalo da Austrijanci kao najveću prepreku na putu stranaca ka prihvatanju od strane austrijskog društva predstavlja odevanje, to jest marama koju nose muslimanke.

Takođe 52 odsto tvrdi da je prepreka i "kulturalna razlika" u ponašanju. Isto tako velika većina, to jest 56 odsto Austrijanaca ima negativno mišljenje o ulozi islama u razvoju austrijskog društva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track