IZBEGLICA SILOVAO STARICU: Maloletni manijak (17) uzeo ženi (72) gaće i poneo ih za uspomenu!
Foto: Printscreen Osterreich

Zločin u Trajskirhenu

IZBEGLICA SILOVAO STARICU: Maloletni manijak (17) uzeo ženi (72) gaće i poneo ih za uspomenu!

Austrija -
Državno tužilaštvo u Bečkom Novom mestu potvrdilo je da je policija pronašla osumnjičenog i uhapsila ga, na osnovu DNK tragova

TRAJSKIRHEN - Sedamnaestogodišnji Avganistanac, azilant u Trajskirhenu pretukao je i silovao staricu (72) u vikend naselju u ovom donjeaustrijskom gradu.

Državno tužilaštvo u Bečkom Novom mestu (Wiener Neustadt) potvrdilo je da je policija pronašla osumnjičenog i uhapsila ga, na osnovu DNK tragova. Prvog septembra ove godine kada je penzionerka iz Trajskirhena, šetala u blizini svoje vikendice, videla je trojicu mladića kako se kupaju u rečici Švehat.

Ona je otišla u svoju vikendicu, u koju je ubrzo potom upao jedan od mladića. Pretukao je ženu i nanevši joj mnogobrojne modrice,a zatim je i silovao. On je uzeo njene gaće i pobegao. Nesrećna žena dala je policiji delimičan opis napadača i informaciju da je stranac, "južnjačkog izgleda".

S obzirom da je Trajskirhen mesto u kojem se nalazi najveći austrijski centar za azilante, policija je krenula od provere migranata u potrazi za silovateljem. U tome je uspela, uz pomoć forenzčkih eksperata. Državni tužilac kaže da je DNK analiza nedvosmisleno pokazala da je 17-godišnji Avganistanac iz azilantskog centra počinilac ovog zldela. Uhapšeni je priznao zločin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track