JURACKA O TURSKOJ LISTI ZA BEČ: Ovo je bankrot zeleno-crvenih maštanja o integraciji!
Foto: OeVP

Reagovanje

JURACKA O TURSKOJ LISTI ZA BEČ: Ovo je bankrot zeleno-crvenih maštanja o integraciji!

Austrija -
Osnivanje sopstvene partije, strogo fokusirane na zemlju svog porekla, ne siganlizira drugim austrijskim državljanima da postoji želja za integracijom, kaže šef narodnjaka u Beču

BEČ - O eventualnoj turskoj listi kandidata za odbornike na izborima za skupštinu Grada Beča, najavljenim za 11. oktobar, izjasnio se i bečki ogranak Narodne partije Austrije (ÖVP), sa Manfredom Jurackom (Manfred Juraczka) na čelu.

"Državljanstvo i sa njim povezano pravo glasa moraju stajati na kraju integeracionog procesa. ovo je oduvek jasan temeljan stav bečke ÖVP. Ako sada novi austrijski državljani turskog porekla u Beču pripremaju vlastitu listu kandidata, to je dokaz o bankrotu zeleno-crvenih maštanja o integraciji u Beču, maštanja kakvo su ove dve partije odavno praktikovale", kaže partijski šef narodnjaka u Beču

"Kao austrijski državljanin, čovek treba ući u austrijsko društvo i njegove institucije. Osnivanje sopstvene partije, strogo fokusirane na zemlju svog porekla, ne siganlizira drugim austrijskim državljanima da su ispunjeni pomenuiti preduslovi za integraciju, niti da postoji želja za njom kod potencijalnih novih političara", dodaje Juracka.

On kaže da se posebno apsurdnim aktuelni napori Socijaldemokratske partije, Zelenih i Neosa koji se zalažu da se na izborima za pokrajinske parlamente strancima iz trećih država (koji nisu ni državljani Austrije, niti drugih EU članica, nap. M.I.) dodeli biračko pravo, aktivno i pasivno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track