RADE ŠTO I NEMAČKA: Austrija produžava granične kontrole!

NOVA UREDBA ZBOG IZBEGLIČKE KRIZE

RADE ŠTO I NEMAČKA: Austrija produžava granične kontrole!

Austrija -
Talas izbeglica sa kojim je već više meseci suočena Austrija ne jenjava, a samo tokom vikenda u zemlju je ušlo više od 12.000 migranata

BEČ- Austrija namerava da prati Nemačku po pitanju graničnih kontrola i razmišlja o produženju kontrole na državnim međama.

Kao reakcija na najavu iz Nemačke da će granične kontrole na međama te zemlje biti produžene, austrijsko Ministarstvo unutrašnjih poslova ukazalo je da želi da produži kontrole i na svojim granicama, koje su uvedene 16.septembra.

Trenutno se o ovom vode razgovori unutar vlade. Prva uredba o uvođenju privremene kontrole granica doneta je 16.septembra, i nakon 10 dana je produžena za daljih 20 dana. Ukupno, EU dozvoljava granične kontrole u roku od maksimalno dva meseca.

Talas izbeglica sa kojim je već više meseci suočena Austrija ne jenjava, a samo tokom vikenda u zemlju je ušlo više od 12.000 migranata. Samo u nedelju je, prema podacima policije pokrajine Burgenland, u Austriju iz Mađarske, prešlo 8.540 migranata. Od ponoći do sedam sati ujutro prešlo je još 3.680 imigranata preko prelaza Nikelsdorf.

Najveći broj izbeglica nastavlja putovanje ka Nemačkoj, koja sprovodi kontrole na svojim državnim međama sa Austrijom, što otežava saobraćaj između dve zemlje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track