(FOTO) KARAMBOL NA PUTEVIMA AUSTRIJE: Za Uskrs poginule tri osobe, a 21 povređena!
Foto: Printscreen Oe24.at/TZ ÖSTERREICH

Zimske gume obavezne do 15. aprila

(FOTO) KARAMBOL NA PUTEVIMA AUSTRIJE: Za Uskrs poginule tri osobe, a 21 povređena!

Austrija -
Mnogi vozači su već stavili letnje gume pa ih je hladno vreme sa snegom i ledenom kišom iznenadilo zbog čega je došlo do više lančanih sudara
1 / 7 Foto: Patrik Lechner/einsatzdoku.at

BEČ - Za vreme uskršnjih praznika na austrijskim putevima tri osobe su poginule u saobraćajnim nesrećama. Jedno lice smrtno je stradalo u pokrajini Gradišće (Burgenland), jedno u Donjoj Austriji, a jedno u Štajerskoj.

U nekoliko lančanih sudara na putevima Austrije povređena čak 21 osoba. Juče je satima bio zatvoren Autoput A8 (Innnkreisautobahn) u Gornjoj Austriji koji povezuje Austriju sa Nemačkom. Oko 17 sati došlo je do sudara kamiona i putničkog vozila, a na njih je potom naletelo još nekoliko automobila. U ovoj nesreći povređeno je 13 ljudi koji su prebačeni u bolnice u Ridu (Ried) i Velsu (Wels).

Gotovo istovremeno na autoputu A10 kroz masiv Visokih Tura (Tauernautobahn), došlo je do lančanog sudara u tunelu Cecenberg (Zetzenberg). U udesu ukupno devet automobilapovređeno je osam lica. Ozleđeni su prevezeni u bolnice u gradu Salcburgu i Švarcahu (Schwazach im Pongau). Autoput je bio zatvoren dva sata.

Predstavnici ASFINAG-a, austrijskog preduzeća za savezne puteve, podsećaju da su zimskie gume obavezne do 15. aprila. Međuitim mnogi su već stavili letnje gume, a neobično hladno vreme sa snegom i ledenom kišom je iznenadilo vozače pa je to i uzrok mnogih saobraćajnih nesreća. Najviše poginulih u vreme uskršnjih praznika bilo je 1968. godine kada je stradalo čak 39 osoba, a 1976. 17 ljudi. Poslednjih godina broj žrtava u saobraćakama za Uskrs znatno se smanjio.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja