STIGAO HLADNI TALAS: Jake kiše prete da poplave Austriju!
Foto: Reuters

NEBO KO DA SE OTVORILO

STIGAO HLADNI TALAS: Jake kiše prete da poplave Austriju!

Austrija -
Obilne padavine očekuju se u delovima Burgelnada, donje Koruške, Štajerske, Beča i Donje Austrije”, kaže meteorolog Tomas Turecek iz Zavoda za meteorologiju i geodinamiku

BEČ - Kiša ne staje od juče, a i danas se može očekivati slično vreme u Austriji.

U narednom periodu biće izuzetno velika vlažnost vazduha, jer se hladni talas sa srednjeg mora vetrom direktno prenosi do Austrije. Veći deo zemlje je pokriven oblacima, a temperarure su u padu. Očekuju se da će maksimalne temperature biti između 13 i 17 stepeni.

“Obilne padavine očekuju se u delovima Burgelnada, donje Koruške, Štajerske, Beča i Donje Austrije”, kaže meteorolog Tomas Turecek iz Zavoda za meteorologiju i geodinamiku (ZAMG).

To je loša vest za fanove ovogodišnjeg Eurosonga, koji će danas na otvoreom posmatrati finale Pesme Evrovizije, ko je planirao za vikend na porodični izlet moraće da ga odloži. Meteorolozi su već sredinom nedelje upozoravali na jaku kišu i snežne padavine. Ekstremni hladni front prouzrokovao je i gradonosne oblake koji su naneli šteu usevima, uz jako nevreme u dolinama i snežne oluje na planinama.

Postoji i opasnost da dođe do poplava jer se do nedelje očekuju jake padavine. Najviše padavina očekuje se danas na jugu i severu zemlje, gde će pasti čak i do 100 litara po metru kvadratnom.

(M. Ć.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track