KO JE UBIO FIONU: Otrovali psa obolele devojčice (3)!
Foto: Printscreen Osterreich

MONSTRUMI

KO JE UBIO FIONU: Otrovali psa obolele devojčice (3)!

Austrija -
Bela švajcarska ovčarka nije bila samo omiljeni kućni ljubimac, već i specijalno uvežbani pas za pomoć pacijentima od dijabetesa

OBERPETERSDORF - Policija u austrijskoj pokrajini Gradišće pokušava da sazna ko je otrovao belu švajcarsku ovčarku Fionu.

Ovo nije bio samo omiljeni kućni ljubimac, već i specijalno uvežbani pas za pomoć pacijentima od dijabetesa (šećerne bolesti). Fiona je u jednoj porodici u Oberpetersdorfu pazila na njihovu troipogodišnju kćerku Analenu, koja ima urođeni dijabetes tipa 1.

Ovi psi, njuhom, na bazi promena hemijskih promena u znoju odnosno dahu, osećaju kada njihov štićenik ima bilo previše ili premalo šećera u krvi. Cena uvežbavanja jednog psa za ovakvu pomoć pacijentima iznosi oko 10.000 evra. Ove troškove je platila iz svog džepa Analenina majka (27), pa je dvadesetjednomesečna Fiona od decembra 2013. bila stalo uz njenu ćerkicu.

U petak, 2. oktobra, Fioni je postalo loše u bašti, a u kući nije bilo nikoga. Vlasnica, koja je bila odustna od kuće dva sata, čim se vratila kući i videla da Fioni nije dobro odvezla je kod veterinara, ali je Fiona izdahnula pre nego što je on uspeo da je pregleda.

Veterinar je obdukcijom konstatovao da je ovčarka uginula zbog unutrašnjeg krvarenja, najverovatnije izazvanog otrovom protiv pacova. U baši nisu pronađeni tragovi otrova. Policija nastavlja istragu. Sumnja se da je neko preko ograde bacio zatrovanu hranu te tako ubio Fionu. Analenina majka se nada da će počinilac biti uhvaćen.

"Analena i Fiona su bile povezane srcem i dušom.", kaže sva u suzama majka male Analene.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track