AMPUTIRALI MU DEO RUKE: Petarda otkinula šaku fudbaleru Andreasu Šikeru!
Foto: Wikipedia

Kobna pirotehnika

AMPUTIRALI MU DEO RUKE: Petarda otkinula šaku fudbaleru Andreasu Šikeru!

Austrija -
Prema prvim informacijama, do nesreće je došlo usled detonacije masivne petarde nemačke proizvodnje, kakve nema u prodaji u Austriji

BEČ - U nedelju, 23. novembra ponovo je došlo do nesreće sa eksplozivnim sredstvima u Štajerskoj. Nedelju dana od tragedije u Kapfenštajnu kada je eksplozija ilegalne pirotehnike ubila 57-godišnjeg oca i 29-godišnjeg sina i nanela veliku materijalnu štetu, u gradiću Bruk an der Mur je teško povređen austrijski profesionalni fudbaler Andreas Šiker (Andreas Schicker) (28).

Juče u 03:25 časova odjeknula je eksplozija, a policija je ubrzo na ulici u lokvi krvi pronašla teško povređenog Šikera, koji je hitno prebačen u bolnicu. Istraga će utvrditi o čemu se radilo, a prema prvim informacijama, do nesreće je došlo usled detonacije masivne petarde nemačke proizvodnje, kakve nema u prodaji u Austriji.

Unesrećeni je odmah operisan na klinici u Gracu. Lekari su morali da mu amputiraju ono što mu je ostalo od leve šake, a pitanje je da li će uspeti da mu spasu desnu ruku. Andras Šiker je godinama igrao fudbal u austrijskoj prvoj saveznoj ligi, a sada je drugoligaškom klubu Horn.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track