ZABRANILI ČOVEKU DA KORISTI LIFT: Bolesni penzioner pola godine zarobljen u stanu!
Foto: Prinskrin Kronen Cajtung

Ne izlazi napolje

ZABRANILI ČOVEKU DA KORISTI LIFT: Bolesni penzioner pola godine zarobljen u stanu!

Austrija -
Iako je 73-godišnjak jedva preživeo rak i nekoliko moždanih udara, uprava zgrade ostaje okrutna i dalje mu ne dozvoljava da koristi lift

BEČ - 73-godišnji penzioner Evald Rukenbauer (Ewald Ruckenbauer) živi sa suprugom već nekoliko decenija u stanu u Beču. Teško bolesnog čoveka koji je jedva preživeo karcinom i pretrpeo nekoliko moždanih udara, pod stare dane snašla je još jedna muka: Zarobljen je u stanu jer mu uprava zgrade ne dozvoljava da koristi lift jer on i supruga nisu učestovali u izgradnji!

Iako porodica Rukenbauer nudi da naknadno plati njihov deo ili dozvolu za korišćenje lifta, uprava zgrade za to ne želi ni da čuje, prenosi Kronen cajtung.

"Lift se izgradio krajem devedesetih, ali tad nas niko nije ni pitao da li želimo da učestujemo u izgradnji“, pravda se Evaldova supruga.

Čak 83 stepenika koja vode do njihovog stana na drugom spratu za Evalda su nepremostiva prepreka. Zbog toga već pola godine nije izašao iz stana, priča ogorčeno.

Rukenbaueri su uključili ustanove koje štite pravo stanara, ali rezultat istrage je bio razočaravajući. Naime, uprava zgrade ima pravo da donese takvu odluku, iako je to nehuman gest.

(S. V.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja