IZ BOLNICE KRENUO KUĆI ALI NIKADA NIJE STIGAO: Pacijent pao sa nosila i poginuo!
Foto: Printscreen Oe24.at/TZ ÖSTERREICH

NEVEROVATNA NESREĆA

IZ BOLNICE KRENUO KUĆI ALI NIKADA NIJE STIGAO: Pacijent pao sa nosila i poginuo!

Austrija -
Preuzećemo odgovornost za ovu nesreću i iskreno nam je žao što je jedan život izgubljen izjavio je portparol Crvenog krsta

OBERVART - Radnicima Crvenog krsta koji su hteli da prebace iz bolnice u Obervartu (Oberwart) jednog pacijenta (79), prevrnulo se nosilo a čovek je pao pravo na glavu i od zadobijenih povreda preminuo posle tri dana. Državno tužilaštvo odmah je pokrenulo je istragu povodom ove nesreće.

Potparol Crvenog krsta, Tobias Mindler, kaže da su tri radnika u utorak, oko 17 sati trebala da prevezu penzionera i još jednu pacijentkinju iz bolnice u Obervartu (Oberwart) kućama. Kako bi čoveka bezbedno prebacili, koristili su pokretno nosilo sa četiri točkića. Nesreća se desila u trenutku kada su radnici podigli nosilo par centimerara kako bi prešli gvozdenu lajsnu.

“Najverovatnije se usled nizdbrdice nosilo zatreslo i prevrnulo”, kaže Mindler. “Kako je tačno do toga došlo, ne možemo da kažemo., ali sa sigurnošću možemo da tvrdimo da je nosilo bilo ispravno, i da su naši radnici vezali pacijenta pojasevima”, istakao je potparol.

Mindler je izjavio da penzioner nije ležao, već je tražio da sedi, jer mu je tako najviše prijalo. On je dodao da je moguće da je zbog toga došlo do prevrtanja nosila, jer je bila narušena ravnoteža. U pitanju su bile sekunde, kada se sve to dogodilo.

Randnici koji su ga u tom trenutku nosili, odmah su preduzeli sve mere, kako bi spasili čoveku život. Odmah je prebačen u bolnicu u Obervart (Oberwart), gde su ga po hitnom postupku pregledali. Ustanovljeno je da je zadobio jake povrede glave, što je tri dana kasnije rezultiralo smrću ovog pacijenta.

Preuzećemo odgovornost za ovu nesreću i iskreno nam je žao što je jedan život izgubljen”, izjavio je Mindler.

(m. ć.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track