KRIV ŠTO JE DOBRO RADIO SVOJ POSAO: Telohranitelja tuže zato što je zaštitio svog klijenta!
Foto: Printscreen Heute.at/ Lisi Niesner

KAKAV APSURD

KRIV ŠTO JE DOBRO RADIO SVOJ POSAO: Telohranitelja tuže zato što je zaštitio svog klijenta!

Austrija -
Policija i država apeluju na hrabrost građana, a kada oni stanu u odbranu žrtve oni podnose prijave protiv osobe koja je htela da pomogne. Neverovatno!, izjavio je optuženi telohranitelj

BEČ - Rudolf Kompok (Rudolf Kompöck 55) moraće da odgovara samo zato što je radio svoj posao i klijenta zaštitio od napasnika. Ovaj čovek kaže da nešto slično nije doživeo za 33 godine koliko radi kao telohranitelj.

Jednom lokalnom gostu dopala se konobarica (31), i počeo je da joj se nabacuje i dobacuje, kako bi obratila pažnju na njega. Međutim pošto ga je odbila i rekla da nije zaintersovana, čovek je pobesneo i počeo da je vređa i da joj preti. Kako je ovaj napasnik nije ostavljao na miru i konstantno joj pretio, žena je strahujujući za svoj život na kraju bila primorana da angažuje Rudolfa Kompoka da je štiti.

“Moja klijentkinja užasno se plašila ovog čoveka koji je proganjao. U strahu od njega ona je iz lokala izlazila isključivo na sporedni izlaz”, ističe Kompoka.

Krajem aprila napasnik je rešio da svoje pretnje sprovede u delo i zajedno sa dva svoja drugara sačekao je konobaricu ispred njenog stana na Otakringu (Ottakring), i napao je preteći joj nožem. Srećom Kampok je brzo odreagovao i uleteo između njih kako bi odbranio ženu. Napadače je oterao i pri tom ih samo par puta šutnuo. U ovom incidentu niko srećom nije npovređen. Međutim dogodio se apsurd jer je protiv Kompoka podneta prijava za pokušaj nanošenja povreda.

“Policija i država apeluju na hrabrost građana, a kada oni stanu u odbranu žrtve oni podnose prijave protiv osobe koja je htela da pomogne. Neverovatno!”, izjavio je ljutito ovaj hrabri čovek.

(M. Ć.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track