KRVAVA SVAĐA: Srbin na ulici upucao zemljaka i dečaka (13) koji je vozio bicikl!
Foto: REUTERS

DRAMA U BEČU

KRVAVA SVAĐA: Srbin na ulici upucao zemljaka i dečaka (13) koji je vozio bicikl!

Austrija -
Austrijska policija još traga za napadačem koji je pobegao u srebrnom "volksvagen pasatu" sa beogradskim tablicama

BEČ - Stari konflikt i svađa dva Srbina juče se završio puvnjavom u kojoj je lakše ranjen jedan od njih (36), a trinaestogodišnji dečak zadobio teške povrede stomaka. Lekari Opšte univerzitetske bolnice Beča (AKH) saopštili su sinoć da je dete koje je bilo slučajna žrtva ovog sukoba u 20. bečkoj opštini (Brigittenau) van životne opasnosti.

Juče oko 11 sati građani su začuli pucnje iz vatrenog oružja i videli dečaka koji je nepomično ležao na ulici Paseti (Passetistraße), i odmah pozvali policiju a nedaleko do njega još jednog ranjenog muškarca. Istraga je utvrdila da je meta napadača zapravo bio ovaj tridesetšestogodišnji Srbin, sa kojim je već duže u svađi, ali se za sada još ne zna zbog čega.

Žrtva je živela u ovom delu grada gde ga je sačekao napadač sa kojim se najpre verbalno sukobio ispred jedne turske pekare na ćošku Pasetijeve ulice sa Ulicom Marhfeld (Marchfeldstraße). U jednom momentu prema kazivanju svedoka jedan od njih izvadio je pištolj (kalibra 6,33) i počeo da jurio za drugim i puca još u Ulici Marhfeld. Progonjeni Srbin koji je bio u papuča bežao je trčeći cik-cak kako bi izbegao metke, dok je njegov progonitelj na srpskom vikao "Stoj!", izjavio je portparol bečke policije Patrik Majerhofer (Patrick Meierhofer).

Napadač je ispalio najmanje četiri metka od kojih je jedan Srbina pogodio u zadnjicu, a jedan 13-godišnjeg dečaka koji je vozio bicikl zajedno sa svojim roditeljima pasetijevom ulicom. Dečaka je pogođen u trbuh, ispod desnog rebranog luka, posle čega je ostao da leži na asfaltu.

Atentator je tada uskočio u svoj automobil "folksvagen pasat" srebrne boje, sa beogradskim registarskim tablicama, koji je bio parkiran ispred kućnog broja 29 u Pasetijevoj ulici. Policija još traga za napadačem. Istražitelji očekuju da će od ranjenog Srbina dobiti preciznije informacije o identitetu atentatora i šta ga je navelo da puca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track