KRVNA OSVETA GA STIGLA U BEČU: Albanac s Kosova ubijen zbog sukoba dve porodice!
Foto: Prinskrin Yt

Policija traga za ubicom

KRVNA OSVETA GA STIGLA U BEČU: Albanac s Kosova ubijen zbog sukoba dve porodice!

Austrija -
Brat ubijenog Albanca je, kako javlja Kronen cajtung, policiji ispričao da su se on i brat sukobili sa dvojicom Albanaca sa čijom je familijom njihova porodica godinama u zavadi zbog krvne osvete

BEČ - Krvna osveta je po svemu sudeći, motiv ubistva kosovskog Albanca (28) i ranjavanja njegovog brata (25) u nedelju uveče u Rudolfhajmu u Beču, javlja Kronen cajtung.

Podsetimo, pucnjavi je prethodila žestoka svađa u tramvaju, a kada su na stanici braća krenula napolje, njihov sunarodnik je izvadio pištolj i zapucao. Tom prilikom je i jedna slučajna prolaznica (19) ranjena u nogu i ona je van životne opasnosti.

Kosovski Albanac (28), koga je više metaka pogodilo u grudni koš, umro je tokom operacije. Njegov 25-ogodišnji brat, koji je takođe pogođen u grudni koš, nalazi se u kritičnom stanju, ali je, prema pisanju Kronea, policiji ispričao da su se on i brat sukobili sa dvojicom Albanaca sa čijom je familijom njihova porodica godinama u zavadi zbog krvne osvete.

U međuvremenu, policija je objavila snimak iz tramvaja na kome se vidi osumnjičeni za ubistvo i za njim je raspisana potera.

"Dvojica mušakaraca su, odmah po pucnjaci, pobegla pešice sa mesta događaja", stoji u saopštenju policije, koja je pokrenula potragu za njima.

Na mestu zločina pronađeno je pet metaka kalibra devet milimetara, navodi policija i dodaje da je tramvaj imao video nadzor i da se taj materijal analizira. Inače, dvojica braće rođena su u Prištini i u Austriju su došli kako bi zatražili azil.

Policija apeluje na sve koje su bili u tramvaju da se jave policiji, kako bi dali izjavu. Broj telefona je 01/31 31 0/33 800.

.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track