KRVAVI ZLOČIN U OTAKRINGU: Psihički bolesnik ubio cimera!
Foto: Printscreen Krone.at/ Andi Schie

Kobna svađa

KRVAVI ZLOČIN U OTAKRINGU: Psihički bolesnik ubio cimera!

Austrija -
Portparol policije Patrik Majerhofer izjavio je da je uhapšeni tokom saslušanja nedefinisano govorio o nekoj svađi koja je bila povod za ubistvo nemačkog studenta

BEČ - Policija je saopštila nove detalje u vezi sa ubistva nemačkog studenta (28) koje se dogodilo u sredu u iznajmljenom stanu u 16. bečkoj opštini Otakring. Njega je tokom svađe ubio njegov cimer Austrijanac (33).

„Saslušanjem svedoka utvrđeno je da je komšinica (25), koja je juče oko 16 časova i obavestila policiju o svađi dvojice muškaraca, bila devojka ubijenog mladića“, izjavio je za Austrijsku novinsku agenciju (APA) portparol policije Patrik Majerhofer (Patrick Maierhofer).

Ubijeni mladić je gotovo sve vreme provodio u stanu svoje devojke, koja živi sprat ispod stana kojeg je delio sa svojim ubicom u ulici Zajtenberggase (Seitenberggasse). Upravo tako je bilo i u sredu. Naime, ubijeni mladić je iz devojčinog otišao u svoj stan sa namerom da se istušira. Kratko nakon njegovog odlaska, devojka je iz stana, kojeg je žrtva delila sa svojim cimerom, začula galamu i glasnu svađu, a zatim i neko lupanje kao da je došlo do tuče između njih dvojice.

Devojka se popela do stana svog dečka, da bi proverila da li je sve u redu. Nakon što je nekoliko puta pozvonila, a niko joj nije otvorio vrata, devojka se zabrinula i pozvala policiju. Pripadnici bečke interventne policijske jedinice WEGA odmah su došli do stana, a kako na njihove pozive niko nije otvarao vrata oni su na silu ušli u stan. U predsoblju su zatekli beživotno telo nemačkog studenta.

Prilikom daljeg pretresa stana u jednoj od soba policajci su pronašli i drugog muškarca koji je mirno sedeo u jednoj stolici, a prilikom hapšenja nije pružao otpor. Prema rečima policije, uhapšeni Austrijanac je odmah priznao da je upravo on nemačkom studentu naneo smrtonosne povrede glave. Prema izveštaju načinjenom tokom policijskog saslušanja, ubica je psihički bolesnik koji već duže vreme uzima lekove neophodne za njegovo „normalno“ funkcionisanje.

Portparol policije Majerhofer je naglasio da je uhapšeni tokom svoje prve izjave date policiji nedefinisano govorio o nekoj svađi koja je i bila povod za ubistvo nemačkog studenta. Međutim, tačan razlog ubistva, kao i ceo tok događaja koji su doveli do ovog brutalno čina još uvek nisu poznati. Takođe, još uvek nije pronađeno ni oružje, odnosno predmet kojim je počinjeno ovo ubistvo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track