DUGO PLANIRAO KRVNU OSVETU: Ubica tražio Albanca po Beču da mu se osveti!
Foto: Prinskrin Yt

Bečka policija utvrdila

DUGO PLANIRAO KRVNU OSVETU: Ubica tražio Albanca po Beču da mu se osveti!

Austrija -
Osumnjičeni je već neko vreme tražio žrtvu. Zločin je već duže vreme bio planiran, kaže portparol bečke policije Tomas Kajblinger

BEČ - Bečka policija potvrdila je da je krvna osveta uzrok krvavog obračuna pripadnika dve albanske porodice sa Kosova u nedelju uveče u Beču.

Portparol bečke policije Tomas Kajblinger saopštio je da su prva saslušanja žrtava pokazala da su se četiri muškarca našla na tramvajskoj stanici kako bi razgovarali. Policija je uspela, na kratko, da sasluša brata ubijenog Albanca, koji je, takođe, zadobio teške povrede, ali je van životne opasnosti.

"Osumnjičeni je već neko vreme tražio žrtvu. Zločin je bio već duže vreme bio planiran", tvrdi Kajblinger dodajući da se radi o krvnoj osveti.

On je rekao da je dugi niz godina između dve porodice tinjala svađa, a da je tada dogovoreno da se predstavnici porodica nađu kako bi raspravili otvorena pitanja. U tramvaju, u koji su ušli, najpre je došlo do bučne svađe, koja je prerasla u tuču pesnicama, a kada je žrtva okršaja htela sa bratom da izađe iz tramvaja, pripadnici suprotnog klana su potegli pištolj.

Policija je na licu mesta pronašla pet čaura kalibra devet milimetara. Tokom pucnjave jedan od učesnika u svađi je ubijen, drugi je zadobio teške povrede, a jedna slučajna prolaznica je pogođena. Na sreću, zadobila je samo lakše povrede. Policija je raspisala poternicu za ubicom i objavila fotografiju, uz molbu građanima da im jave ukoliko imaju informacije u vezi tog zločina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track