Kurc demantovao da je Austrija protiv sankcija Rusiji!
Foto: Rojters

KRITIKOVAO RUSKE MEDIJE

Kurc demantovao da je Austrija protiv sankcija Rusiji!

Austrija -
„EU mora u vezi konflikta u Ukrajini jedinstveno da deluje“, naglasio je austrijski ministar inostranih poslova Sebastijan Kurc

BEČ - Ministar inostranih poslova Austrije Sebastijan Kurc, koji se nalazi u poseti Moskvi, odbacio je danas sliku o Austriji koja je preterano naklonjena Moskvi, koju su prikazali ruski mediji uoči njegovog dolaska. On je, u izjavi novinarima, kako prenosi APA, podvukao da su sve odluke u Briselu donete jednoglasno.

„EU mora u vezi konflikta u Ukrajini jedinstveno da deluje“, naglasio je Kurc, u odgovoru na konstataciju austrijske državne televizije ORF da je Austrija u ruskim medijima i saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Rusije prikazana kao najveći protivnik sankcija EU protiv Moskve.

On je istakao da ne postoji podela po tom pitanju u Uniji. Kurc je danas, na početku posete Moskvi, položio venac na spomenik neznanom junaku, a planiran je i susret sa njegovim ruskim kolegom Sergejom Lavrovim. Pre Moskve Kurc je posetio Minsk, a posle Rusije otputovaće u Kijev.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track