KURC: Srbija je sidro stabilnosti na zapadnom Balkanu
Foto: AP 11 Maj 2015

Zalažu se za napredak Srbije u pristupnom procesu

KURC: Srbija je sidro stabilnosti na zapadnom Balkanu

Austrija -

Ministar inostranih poslova Austrije Sebastijan Kurc ocenio je, povodom današnjeg Samita o zapadnom Balkanu, da je cilj da se postigne dalji konkretni napredak u oblasti prekogranične saradnje u oblasti infrastrukture, ekonomskih reformi, savladavanju migrantske krize i borbu protiv radikalizacije, i poručio da se Austrija zalaže za brzi dalji napredak Srbije u pristupnom procesu sa EU.

"Verodostojna evropska perspektiva zemalja zapadnog Balkana je bila i ostaje za Austriju od velikog značaja. Dalje približavanje EU, to jest više stabilnosti i blagostanja, je u našem neposrednom interesu", poručio je Kurc, podsećajući da je zbog toga Beč bio domaćin prošlogodišnjeg Samita.

Šef austrijske diplomatije naglasio je da je Srbija posebno važan partner u postizanju napretka saradnje u regionu, kao i da je sidro stabilnosti na zapadnom Balkanu.

"Pod premijerom Aleksandrom Vučićem sprovedene su važne reforme, posebno u ekonomiji i značajan napredak u dijalogu sa Prištinom. Mi se zbog toga zalažemo snažno za brzi dalji napredak u pristupnom procesu Srbije", podvukao je Kurc.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track