KURIR VAS VODI NA BEČKI AUTO-ŠOU: Pogledajte najnovije modele automobila!
Foto: Milan Ilić

od fijata do rols rojsa

KURIR VAS VODI NA BEČKI AUTO-ŠOU: Pogledajte najnovije modele automobila!

Austrija -
Na najvećem austrijskom sajmu automobila u Beču predstavljeno je 400 modela gotovo svih proizvođača
1 / 20 Foto: Milan Ilić

BEČ - Jutros je na bečkom Sajmištu otvoren tradicionalani "Bečki auto-šou" (Vienna Autoshow 2015), najveći sajam automobila u državi.

Na Sajmištu u Beču izloženo je više od 400 vozila raznih automobilskih marki, od "fiće" do Rols Rojsa. Među izlagačima su i Ford, Hjundai, Mazda, Škoda, Folksvagen, Porše, Land Rover, Jaguar, Mercedes, Renault, Alfa Romeo, Džip, Seat, Lambogini, Fijat...

Na ovogodišnjem bečkom sajmu automobila Pežo je predstavio svoje modele bicikala, a novina su električni električni dvotočkaši. Posetioci mogu videti i najnovije modele električnih, hibridnih i drugi automobila koji se ne pokreću (isključivo) naftne derivate. I ove godine očekuje se veliki broj posetilaca uprkos tome što se u Austriji poslednjih godina kupuje manje automobila nego ranije. Od 303.000 novoregistrovanih automobila prošle godine u Austriji, samo oko jednu trećinu su kupila privatna lica, a ostale kupuju preduzeća i institucije. Interesantno je da je sve manje mladih u Austriji koji želi i mogu da kupi vlastiti automobil.

Kupci karata za "Bečki auto-šou 2015." sa ulaznicom mogu da pogledaju i još dva sajma koja se održavaju istovremeno na bečkom Sajmištu, a to su Sajam turizma "Ferien-Messe Wien" i Sajam kulinarstva "Cook & Look".

Sva tri sajma traju do nedelje 18. januara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track