LOPOVI, A KO DA SU ANTIKVARI: Ukradena unikatna Biblija pisana rukom vredna 20.000 evra!

Pljačka u Eltendorfu

LOPOVI, A KO DA SU ANTIKVARI: Ukradena unikatna Biblija pisana rukom vredna 20.000 evra!

Austrija -
Počinioci su u kući uspeli da pronađu nakit i vrednu Bibliju. Ovde se radi o veoma starom primerku“, izjavio je Volgang Bahkenig iz pokrajinske policije Burgenlanda.

ELTENDORF - Provalnici iz jedne kuće u mestu Eltendorf, u pokrajini Burgenland ukrali Bibliju pisanu rukom vrednu 20.000 evra. Osim nje lopovi su iz kuće odneli i nakit vredan 10.000 evra.

Provalnici su, u noći sa ponedeljka na utorak, obili prozor spavaće sobe i ušli u kuću dok su se njeni vlasnici nalazili na putu. Preturajući stvari po kući lopovi su, između ostalog, pronašli i ukrali ovu izuzetno vrednu Bibliju.

„Počinioci su u kući uspeli da pronađu nakit i vrednu Bibliju. Ovde se radi o veoma starom primerku, koji je pisan isključivo rukom“, izjavio je Volgang Bahkenig (Wolfgang Bachkönig) iz pokrajinske policije Burgenlanda.

Rezultati dosadašnje istrage još uvek ne mogu da potvrde da li su lopovi bili profesionalci koji su tačno znali pravu vrednost ukradene Biblije. Policija je do sad uspela da pronađe nekoliko tragova na mestu pljačke, te nastavlja potragu za počiniocima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track