LUPAO POLICIJSKE AUTOMOBILE KO KEGLE: Pijanog Bosanca nisu mogli satima da zaustave!
Foto: LPD NÖ

POTERA KROZ AUSTRIJU

LUPAO POLICIJSKE AUTOMOBILE KO KEGLE: Pijanog Bosanca nisu mogli satima da zaustave!

Austrija -
Na znak policije da stane Bosanac (44) dodao gas i nastavio divljački da vozi. Dva policajca povređena

ŠTEJER - U sredu popodne satima je trajala prava filmska potera za jednim Bosancem (44) koji je vozio ukradeni automobil.

Potera je počela oko 16 sati u Zajtenštetnu (Seitenstetten, opština Amstetten), posle prijave da je ukradeno vozilo marke "pežo". Policija je locirala kradljivca i pokušala da ga zaustavi, međutim čovek se nije zaustavio i potera je nastavljena sve do Štejra (Steyr) u Gornjoj Austriji i nazad.

Na znak policije da stane Bosanac je jednostavno dodao gas i nastavio divljački da vozi. On je velikom brzinom bežao i kroz ulice u kojima je policija postavila blokade. Prilikom probijanja ovih blokada dva policajca su povređena.

"Pokušali smo da zaustavimo kod Seitenstettengassea, ali je vozilo išlo brzinom od 100 kilometara na sat prema našim policajcima. Na sreću, svi su uspeli da izbegnunesreću", rekao je portparol policije Johann Baumschlager.On je dodao da je osumnjičeni izazvao opasnost po živote policajaca i pešaka jer je vozio po trotoaru. Udareni policijski automobili (Foto LPD NÖ)

Tek posle tri sata sulude i opasne jurnjave, policija je uspela kod Sankt Petera u Au (St. Peter in Au, opština Amstetten ) da zaustavi i uhapsi vozača ukradenog automobila. Dvojica policajca iz Gornje Austrije koja su zadobila lakše povrede prebačena su u bolnicu gde su zadržana na boničkom lečenju.

Kontrolom dokumenata ustanoviljeno je da ovaj četrdesetčetvorogodišnji Bosanac ilegalno boravi u Austriji. U svojoj bezumnoj vožnji Bosanac, prilikom probijanja blokada u ulicama uništio je nekoliko policijskih automobila, saopštila je policija.

Nakon privođenja utvrđeno je da je begunac pijan, a u krvi mu je izmereno 1,6 promila alkohola. Bosanac je negirao da je ukrao auto tvrdeći da pripada njegovom rođaku.

(M. Ć.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja