MAĐARSKA TARABA DELUJE: Značajno smanjen izbeglički talas u Austriji
Foto: Profimedia

Mirna noć u austrijskoj prestonici

MAĐARSKA TARABA DELUJE: Značajno smanjen izbeglički talas u Austriji

Austrija -
Protekla noć, u poređenju sa ranijim, bila je "veoma, veoma mirna", ističe policija pokrajine Burgenland. Nijedna izbeglica, za razliku od prethodnih dana, nije morala da provede noć pod vedrim nebom

BEČ - Od pooštravanja zakona u Mađarskoj, koji predviđa zatvorske kazne za ilegalan prelazak državne međe, kao i završetka zida prema Srbiji, na austrijskim prelazima značajno je smanjen broja izbeglica.

Još pre početka graničnih kontrola, koje su krenule od ponoći, u pokrajini Burgenland, koja se graniči sa Mađarskom, zabeleženo je svega oko 100 izbeglica.

Protekla noć, u poređenju sa ranijim, bila je "veoma, veoma mirna", ističe policija pokrajine Burgenland. Nijedna izbeglica, za razliku od prethodnih dana, nije morala da provede noć pod vedrim nebom.

Poređenja radi, samo u ponedeljak je u Austriju iz Mađarske došlo više od 16.000 izbeglica. Takođe je smanjen izbeglički pritisak i na bečku železničku stanicu Vestbanhof, gde je u utorak bilo više od 5.000 osoba, od kojih su gotovo svi, izuzev njih 150, premešteni u odgovarajući smeštaj u "Feri Dusika stadion".

U bečkim smeštajima noć je provelo ukupno 5.400 izbeglice, a grad je obezbedio ukpno 8.000 mesta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track