METEOROLOZI UPOZORILI: Uskrs će biti hladniji od Božića!

Zahlađenje u Austriji

METEOROLOZI UPOZORILI: Uskrs će biti hladniji od Božića!

Austrija -
Na Badnje veče temperatura vazduha iznosila je 16 stepeni Celzijusa, dok će sutra, 3. aprila, na katolički Veliki petak živa u termometru dosegnuti maksimum 10. podeok

BEČ - Ovogodišnji Uskrs u Austriji biće hladniji od Božića, upozorili su stručnjaci Centralnog zavoda za meteorologiju i geodinamiku Austrije (ZAMG)

Naime, dok je na katoličko Badnje veče 24. decembra 2014. temperatura vazduha iznosila 16 stepeni Celzijusa, sutra, 3. aprila, na katolički Veliki petak živa u termometru dosegnuće maksimum 10. podeok, iako će biti sunčano.

Ako je za utehu, prema prognozama meteorologa upravo će sutrašnji dan biti najtopliji tokom ove nedelje jer će već u subotu, 4.aprila, doći do pada temperatura i novih kišnih padavina, dok se u nedelju na Uskrs očekuje susnežica i u višim predelima sneg.

Zbog ovakvog vremena mnogi u Austriji setili su se jedne stare narodne poslovice, koja u slobodnom prevodu glasi: "Ako je za Božić detelina na bregu, za Uskrs je taj breg u snegu“ (Weihnachten im Klee, Ostern im Schnee).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track