MOCART KUGLE U PLAMENU: Požar u najpoznatijoj austrijskoj fabrici čokolade!
Foto: Printscreen ORF I Wikipedia

Austrijski brend neuništiv

MOCART KUGLE U PLAMENU: Požar u najpoznatijoj austrijskoj fabrici čokolade!

Austrija -
Sa vatrenom stihilom borilo se 120 vatrogasaca iz nekoliko salcburških mesta, a požar je lokalizovan posle skoro tri sata

GREDING - U mestu Gredig (Grödig) u austrijskoj pokrajini Salcburg, nedaleko od grada Salcburga, juče uveče izbio je požar u jednoj od fabrika čuvenih „mocart kugli“. Reč je o jednom od najpoznatijih austrijskih čokoladnih proizvoda (uz Zaherovu tortu /Sacher-Torte/), kojeg proizvodi više firmi, među njima i preduzeće Salcburg Šokolade (Salzburg Schokolade), u kojem je izbio požar.

Fabrički alarm uključio se u ponedeljak u 22.56 i odmah su alarmirani vatrogasci. Na mesto požara stigle su vatrogasne ekipe iz Gredinga i nekoliko obližnjih mesta, ukupno 120 ljudi. Da bi stigli do zapaljene laboratorije morali su da iseku krov zgrade.

Požar je konačno lokalizovan oko dva sata posle ponoći. Istraga je u toku, ali se pretpostavlja da je do požara došlo zbog neispravne lampe u toaletu. Još se procenjuje i kolika je šteta. Srećom, niko nije ozleđen u požaru.

Vilfird Rogler (Wilfried Rogler), rukovodilac marketinga preduzeća Salcburg Šokolade, kaže da požar neće uticati na proizvodni proces, jer nije zahvatio proizvodni pogon fabrike. S obzirom da je u požaru oštećena laboratorijska zgrada dok se ona ne obnovi kontrola "mocart kugli" i njihov kvalitet ispitivaće se u drugoj laboratoriji ove fabrike, koja se nalazi u Tirolu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track