MONSTRUM JE UHAPŠEN: Ženi prerezao grlo zbog 60 evra!

uhvaćen ubica taksistkinje

MONSTRUM JE UHAPŠEN: Ženi prerezao grlo zbog 60 evra!

Austrija -
Policija je na osnovu otisaka sa noža identifikovala i pronašla ubicu u u policijskoj bazi podataka jer je već osuđivan zbog silovanja i pokušaja ubistva

LINC - Posle samo dva dana od ubistva taksistkinje Ingrid V. (56) policija je uhapsila počinioca Ervina K.(46). On je nesrećnu ženu ubio i uzeo 60 evra dnevnog pazara. Njega je policija pronašla u četvrtak uveče u jednom hotelu u Gnuskirhenu u Velsu (Gnuskirchen u opštini Wels-Land), posle dojave radnice tog hotela, koja ga je prepoznala sa slika objevljenih u medijima.

Policija je na osnovu otisaka sa noža i ostalih pronađenih dokaza na mestu zločina uspela da identifikuje i pronađe ubicu u policijskoj bazi podataka. Radi se o četrdesetšestogodišnjem Ervinu K. koji je čak 20 godina proveo na robiji zbog pljački, silovanja i pokušaja ubistva. Erwin K. je svoju ženu (26) , 1990. godine maltretirao, jer je odbila da ispunjava njegove perverzne seksualne želje i oni su se posle samo tri dana braka razveli.

Poslednji put je uhapšen zbog obijanja jednog bankomata i u febraru ove godine je pušten iz zatvora. Policija sumnja da pljačka nije jedini motiv ubistva, već da je Ervin od Ingrid. tražio da ga seksualno zadovoljava i da je možda pokušao i da je siluje, da bi je na kraju ubio.

Posle ubistva u medijama je objavljena njegova slika iz policijske arhive i sa snimka sigurnosnih kamera sa Glavne železničke stanice u Lincu, pre ulaska u taksi Ingrid V. Ervin K. juče je u jednom hotelu u svom rodnom mestu, uzeo sobu i, čak se prijavio pod svojim pravim imenom.

Recepcionerka koja ga je prepoznala sa poternice odmah je pozvala policiju. Specijalne jedinice Kobre upale su u hotelsku sobu i uhapsila ga oko 19 sati. Ubica nije pružao otpor prilikom hapšenja, a policija saopštava da je imao ogrebotine po licu, koje mu je najverovatnije nanela žrtva boreći se za život.

Da podsetimo Ingrid. V. je ubijena u ponedeljak uveče u svom taksi vozilu. Policija je pronašla njeno telo na kome je bilo više ubodnih rana, a grlo joj je bilo prerezano.

(M. Ć.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track