UBICA AUSTRIJANKE UHAPŠEN U AMBASADI: Posle ubistva žene i njenog psa zbrisao u Češku!
Foto: Printscreen Osterreich

ČEKA SE IZRUČENJE

UBICA AUSTRIJANKE UHAPŠEN U AMBASADI: Posle ubistva žene i njenog psa zbrisao u Češku!

Austrija -
Majk Hartner (35) koji je osumjičen za ubistvo Doris P. (41) prema izjavi portparola češke policije uhapšen je u utorak uveče u holu austrijske ambasade

LINC/PRAG - Češka policija uhapsila je juče uveče u austrijskoj ambasadi u Pragu čoveka za koga se pretpostavlja da je Majk Hartner (Mike Hartner 35), koji je u Austriji osumnjičen za ubistvo poštanske službenice Doris P. (41). Ovu vest je objavio češki onlajn portal “novinky.cz”, pozivajući se na izjavu potparola češke policije, Tomša Hulana (Tomas Hulan).

“Potvđujemo da je u utorak uveče u predvorju austrijske ambasade, u delu koji još uvek na području Češke uhapšen čovek, pod sumnjom da je počinio ubistvo u Austriji. On je posle zločina pobegao iz zemlje zbog čega je za njim raspisana poternica po kojoj je i uhapšen" izjavio je Hulen. on je dodao da se radi o strancu, koji je najverovatnije krenuo u ambasadu da se preda i prizna zločin.

Da podsetimo 14. maja rođaka je u stanu pronašla mrtvu Doris P., a pored nje je ležao mrtav i njen pas. Sumnja se da je Majk kajšem zadavio Doris u njenom stanu u Traunu u gornjoj Austriji. On je i ranije bio osuđivan zbog trgovine drogom. Pretpostavlja se da posle svađe ubio Doris i na smrt išutirao njenog malog psa.

Majk je istog dana posle ubistva napisao na svom Fejsbuku “Ja sam ubica i loš sam čovek. Ali vas sve volim."

(M. Ć.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track