MOŽE DA BIRA: Sirijac kog je mađarska snimateljka saplela na granici želi da živi u Austriji!
Foto: Facebook

Hoće da napusti Španiju

MOŽE DA BIRA: Sirijac kog je mađarska snimateljka saplela na granici želi da živi u Austriji!

Austrija -
Osama Abdul Mohsen izbeglica iz Sirije kaže da želi u austiji da formira i trenira fudbalski tim mladih izbeglica

BEČ - Osama Abdul Mohsen izbeglica iz Sirije postao je svetski poznat posle 8. septembra ove godine, kada ga mu je mađarska novinarka Petra Laslo podmetnula nogu i saplela ga dok je, sa detetom u naručju, u masi ljudi pretrčavao na teriroriju Mađarske.

On je u danas objavljenom intervjuu za poznati italijanski dveni list "La Stampa" izjavio da mu je velika želja da nastavi da živi u Austriji, i da tu formira i trenira fudbalski tim mladih izbeglica. Mohsen žarko želi da se njemu i sinovima pridruže i žena i ćerka koje su ostale u turskom gradu Mersinu.

Da podsetimo posle skandala na mađarskoj granici ubrzo se saznalo da je Osama bio u svojoj domovini poznati fudbalski trener. Vodio je prvoligaški klub Al-Fotuva iz grada Deir ez-Zora. Nakon što su mediji objavili Mohsenovu priču, on je dobio je ponudu od Španije da tamo nastavi sa svojim poslom.

Sa dvojicom sinova, starim sedamnaest i sedam godina, našao je utočište u predgrađu Madrida zvanom Getafe, gde trenira mlađe uzraste jednog fudbalskog kluba. Posao je dobio od centra za obuku trenera u ovom mestu. Mohsen u italijanskom Torinu dobio nagradu nevladine organizacije "Etika i sport".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja