OVO JE BIO NAJTOPLIJI JULI OD 1767. GODINE: Vrućine i u avgustu!

OBORENI SVI REKORDI

OVO JE BIO NAJTOPLIJI JULI OD 1767. GODINE: Vrućine i u avgustu!

Austrija -
Ovogodišnji juli bi je za tri stepena topliiji od najtoplijeg jula u Austriji za poslednjih 248 godina, saopštava Centralni zavod za meteorologiju

BEČ - Austriji je juli doneo vrele dane sa pravim tropskim vrućinama, koje su oborile rekord star više od 200 godina.

Prema najavama meteorologa i avgustu se očekuju izuzetno visoke temperature koje inače nisu uobičajene za ovu zemlju. Ovogodišnji juli oborio je sve rekorde. Dok je u Insbruku u proseku bilo 16 dana, a u Beču 15 dana sa temperaturama iznad 30 stepeni Celzijusovih, ovaj put je registrovano čak 28, odnosno 24, što je za jednu trećinu više.

Ekspert Centralnog zavoda za meteorologiju (ZAMG) Robert Kloner ističe da je ovogodišnji juli bio najtopliji od početka merenja 1767.godine. Ovogodišnji juli za tri stepena bio je topliiji od najtoplijeg jula u poslednjih 248 godina.

Kloner je najavio da će i avgust doneti vrućine, jer se naredne nedelje očekuje novi talas vreline sa temperaturama do 35 stepeni.

Premа аmeričkim istrаživаčimа ovogodišnji jun je bio nаjtopliji u čitavom svetu i prosečnа temperаturа nа površini zemlje i okeаnа je za 0,88 stepeni iznаd prosekа 20. vekа.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track