NAPAD NA PRIHVATNI CENTAR: Autom probio ogradu i hteo da izgazi izbeglice!
Foto: Printscreen Krone.at

INCIDENT U AUSTRIJI

NAPAD NA PRIHVATNI CENTAR: Autom probio ogradu i hteo da izgazi izbeglice!

Austrija -
Kada je provalio ogradu, vozač je izašao iz automobila ogrnut austrijskom zastavom i prišao je jednom radniku Crvenog Krsta Austrije, i udario ga šakom u glavu

VIZELBURG - Netrpeljivost pojedinace prema izbeglicama raste, a to dikazuje i nedavni napadi na jedan prihvatni centar.

Pukom srećom incident se završio bez povređenih i žrtava. Naime jedan dvadesetsedmogodišnji Austrijanac je automobilom probio metalnu ogradu sportske dvorane u donjeaustrijskom gradiću Vizelburgu, u kojoj su smeštene izbeglice. Kada je autom uleteo u dvotište on je izašao i fizički napao jednog radnika Crvenog krsta.

Ovaj Austrijanac koji već ima policijski dosije u petak pred zoru, oko četiri sata ujutro, imao je pakleni plan za napad na izbeglički centar. On je najpre razgledao kamione na jednom parkiralištu austrijskog zapadnog autoputa, koji vodi od Beča prema Lincu. Tada je jednom kamiondžiji rekao da mu da kamion kako bi sa njim uleteo među izbeglice.

Naravno niko od vozača nije ni pomislio da mu da svoje vozilo, pa je Austrijanac koji je bio vidno pijan seo u svoj VW Polo i njime se zaleteo u dvorište sportske hale. U tom trenutku hala je bila puna, u njoj je bilo 328 izbeglica koje su tu smeštene u tranzitu prema Nemačkoj.

Kada je provalio ogradu, vozač je izašao iz automobila ogrnut austrijskom zastavom i prišao je jednom radniku Crvenog Krsta Austrije, i udario ga šakom u glavu. Čovek je zadobio lakše povrede. Nasilnik je tada pobegao svojim automobilom.

Alarmirana je policija, koja ga je nasilnika zaustavila i uhapsila u blizini Vizelburga, a u poteri on je oštetio jedno policijsko vozilo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track