NAPAO RODITELJE NA SPAVANJU: Sin (20) motornom testerom isekao ocu glavu!
Foto: REUTERS

KRVAVA NOĆ

NAPAO RODITELJE NA SPAVANJU: Sin (20) motornom testerom isekao ocu glavu!

Austrija -
Ne zna se motiv za zločinački napad na oca i majku, ali se zna da će Gerhard H. do daljnjeg biti smešten na zatvorenom psihijatrijskom odelenju

BRAUNAU - Sin napao roditelje motornom testerom i teško povredio oca!

U seocu Hakenbuh kod Mosdorfa (Hackenbuh beo Moosdorf) u Gornjoj Austriji, u noći na četvrtak (30. juli) Gerhard H. (20) pokušao da ubije oca i majku na spavanju. Sve se dogodilo dva sata posle ponoći kada je Gerhard krenuo da realizuje svoj krvavi plan.

Prvo je motornom testerom napao oca, i naneo mu težu povredu glave, aonda je krenuo na majku, ali je ona uspela da pobegne iz sobe zadobivši samo par manjih posekotina. Ona je odmah pozvala policiju kojaje ubrzo stigla pojačana specijalcima jedinice Kobre. j

Gerhard u međuvremenu pobegao iz kuće i potera za njim, u kojoj je bio angažovan i helikopter i policijski psi trajala je više od sat vremena. Gerahrd je konačno uhapšen u pola četiri ujutru, kad je pokušao da se vrati na mesto zločina. Specijalci su ga sačekali u zasedi ispred kućei uhapsili.

"Hteo sam da ubijem oca", izjavio je na prvom saslušanju Gerhard.

"Mladić je psihički bolestan" kaže državni tužilac Alojz Ebner (Alois Ebner), i dodaje "Mnogo toga potvrđuje da mladić ima psihički poremećaj, koji se akutno manifestovao."

Gerhard je važio za stidljivog, povučenog maldića koji nije ispoljavao agresiju. Živeo je u svom svetu, ali pritom konzumirao i opasnije, "tvrde" narkotike. Ne zna se motiv za zločinački napad na oca i majku, ali se zna da će do daljnjeg biti smešten na zatvorenom psihijatrijskom odelenju.

"Osumnjičeni nije uračunljiv, ali je svakako opasan", kaže tužilac Ebner.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja