Naši zemljaci Emina i Hans bore se da uđu na izbornu listu austrijskih Zelenih!

Pred izbore za bečku skupštinu

Naši zemljaci Emina i Hans bore se da uđu na izbornu listu austrijskih Zelenih!

Austrija -
Emina Adamović je rođena u Kladovu i od 1996. godine živi u Beču. Hans Arsenović je rođeni Bečlija i vlasnik lanca solarijuma

BEČ - Naši zemljaci Emina Adamović i Hans Arsenović kandidati su na unutarpartijskim izborima stranke Zelenih (Grüne) 14. februara za predstojeće izbore za bečku Gradsku skupštinu. Oni će se naći među 53 kandidata stranke Zelenih.

Emina Adamović je rođena 1985. godine u Kladovu, a od 1996. godine živi u Beču. Diplomirala je studije politikologije na Bečkom univerzitetu, a radila je kao urednica bečkog gradskog časopisa Biber (2007.-2009.), kao i urednica magazina Global Viewder – austrijsko udruženje za spoljnu politiku i Ujedinjene nacije (2011.-2012.)

Adamovićeva navodi da se stranci Zelenih priključila iz jasnog razloga.

"Težnja za većim diverzititetom i jednakostima među ljudima različitog socijalnog i etničkog porekla je u meni duboko ukorenjena. Iz tog razloga sam uverena da se političkom pejzažu Austrije i Beča može pridodati još mnogo raznolikosti. Demokratija je jedna od najvećih istorijskih ideja, koja je posebno ugrožena tokom kriznih vremena, a raznolikost je njen apsolutni princip. Upravo je to ono što Zeleni istinski i efikasno primenjuju“, navodi između ostalog Adamovićeva na oficijelnoj internet stranici Zelenih.

Hans Arsenović rođen je 1968. Godine u Beču. Osnivač je i vlasnik lanca solarijuma "Sun Company“, a za sebe kaže da je Jugosla-Bečlija sa ekonomskom kompetencijom i velikim srcem.

"Ne želim samo da nastupam kao predstavnik nove ciljne grupe za parlamentarne izbore (Landtagswahl). Ciljne grupe su dobre za marketing, ali ovde nije o tome reč. Poenta je da se rastuća, oblikujuća vladajuća partija iznutra proširi. Zato ću se na izborima boriti za zajednice iz bivše Jugoslavije.

Zalagaću se za mala bečka preduzeća, kao i za firme u kojima je vlasnik i jedini zaposleni, ali takođe želim i dokazati da mi (Zeleni) imam više ekonomskih sposobnosti nego stranka Neos i Ekonomski savez Narodne partije (ÖVP-Wirtschaftsbund) zajedno“, naglašava Arsenović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track