NE OSEĆAJU SE BEZBEDNO: Bečlije traže uvođenje gradskih policijskih patrola!
Foto: Milan Ilić

Anketa

NE OSEĆAJU SE BEZBEDNO: Bečlije traže uvođenje gradskih policijskih patrola!

Austrija -
Organizovane grupe prosjaka, niz pljački kao i nasilničkih napadi na bespomoćne građana kod većine građana pobuđuju strah i potrebu za dodatnim obezbeđenjem.

BEČ - Čak 60 odsto Bečlija zahteva uvođenje gradske policijske patrole, pokazuje je novo istraživanje koje je za Kronen Cajtung sproveo Junik Riserč (Unique Research).

Austrijanci brinu za svoju sigurnost. Organizovane grupe prosjaka, niz pljački kao i nasilničkih napadi na bespomoćne građane pobuđuju strah i potrebu za dodatnim obezbeđenjem, smatra 500 ispitanih Bečlija.

Iako Austrijanci priznaju da policija dobro radi svoj posao, Bečlije traže dodatne mere bezbednosti, pre svega gradske policijske patrole u prestonici. samo mali broj Austrijanaca izjasnilo se protiv ideje dodatnih mera bezbednosti.

Anketa je ispitala i popularnost bečkih političara. Najveće simpatije je opet je dobio gradonačelnik Beča, Mihael Hojpl (Michael Häupl, SPÖ). Na drugom mestu je Hajnc-Kristijan Štrahe (Heinz-Christian Strache, FPÖ) koji istovremeno vodi listu političara sa najlošijim imidžom.

Bečlije su priznale da se raduju pesmi Evrovizije koja će se organizovati u maju u Beču. Čak 75 posto ispitanih misli da će održavanje ove manifestacije biti pozitivno za Beč.

(S. V.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track