NE ŽALE  PARA: Za hvatanje ubice psa Bubija nagrada 2.000 evra!
Foto: Printscreen Osterreich

Građani pomažu bečkoj policiji

NE ŽALE PARA: Za hvatanje ubice psa Bubija nagrada 2.000 evra!

Austrija -
Mladiću koji je na smrt išutirao psa preti zatvorska kazna do godinu dana. Policiji stiže veliki broj dojava građana koji žele da pomognu u hvatanju nasilnika

BEČ - Tragična smrt mešanca Bubija (10), koga je pre nedelju dana išutirao nepoznati napadač, uznemirila je austrijsku javnost. Nagrada za onoga ko uspe da identifikuje napadača sada iznosi 2.000 evra, a u policiju i novinske redakcije pristiže veliki broj dojava.

Kada bude uhvaćen nasilniku preti godinu dana zatvora. Pored organizacije za zaštitu životinja „TierFreunde“, koja je još pre nekoliko dana za identifikaciju napadača ponudila 500 evra, sada su se u potragu uključili i ekstremni sportista Sep Resnik i Bečka organizacija za zaštitu životinja (Wiener Tierschutzverein, TSV).

Resnik, inače bivši suprug vlasnice Manuele B, koji je grčkom psu lutalici Bubiju pre mnogo godina pružio novi dom, za pronalaženje napadača nudi 500, a TSV čak 1000 evra. U policiju, ali i redakciju dnevnog lista „Esterajh“ (Österreich) koji od samog početka prati slučaj „Bubi“, svakodnevno stižu na desetine imejlova sa dojavama.

„Muškarac je poznat kao nasilan. Sa svojom pratiljom je i u autobusu verbalno nasrtao na putnike“, javila je jedna stanarka ulice Jegerštrase, u kojoj je došlo do stravičnog incidenta.

Čitalac dnevnog lista „Esterajh“, Ervin P, redakciji se javio telefonom i rekao da je u nedelju, 23. novembra, na benzinskoj pumpi u ulici Vagramerštrase (Wagramerstraße) sreo mladića sa braon-belim pitbulom. On je dodao da pas nije imao brnjicu, koja je obavezna za opasne rase, kao i to da je mladić bio u društvu prijatelja, te da su obojica odavali utisak da su narkomani. Muškarac je prišao mladiću i pitao ga o napadu o kojem pišu novine i o braon-belom pitbulu, nakon čega je mladić pokušao da se izvuče izgovorima.

U skladu sa paragrafom 222 Krivičnog zakonika, napadaču zbog surovosti prema životinjama preti do godinu dana zatvora. Kao surovost prema životinjama austrijski zakon definiše svako mučenje, maltretiranje ili nepotrebno ubijanje životinja.

Podsećamo, nepoznati napadač je u sredu 19. decembra bez ikakvog povoda iskoristio trenutak nepažnje vlasnice Manuele B. i nogom nekoliko puta iz sve snage udario nedužnu životinju, koja je uginula u nedelju od zadobijenih povreda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja