NEMAJU VIŠE GDE SA AZILANTIMA:Obustavljen prijem izbeglica u Trajskirhen!
Foto: Facebook

ZATVARAJU VRATA

NEMAJU VIŠE GDE SA AZILANTIMA:Obustavljen prijem izbeglica u Trajskirhen!

Austrija -
Mnoge izbeglice već duže vreme spavaju na travnjacima u Prihvatnom centru i po hodnicima jer nedostaje 2000 kreveta

BEČ - Predsednik austrijske pokrajine Donja Austrija Ervin Prel naložio je danas privremenu obustavu daljeg prijema izbeglica u Prihvatnom centru Trajskirhen istakavši da to zahteva medicinsko i higijensko stanje.

Na zahtev Prela juče su zdvastvene vlasti, kako se navodi u saopštenju, obišle Prihvatni centar u Trajskirhenu, a eksperti su tom prilikom ustanovili da mnogi prijavljeni podnosioci molbi za dobijanje azila ne mogu biti pronađeni radi medicinske provere. Takođe su naglasili da je stabilno zdravstveno stanje lica u Prihvatnom centru, ali da mnoge ne mogu da pronađu kako bi se obavile zdravstvene analize, što predstavlja rizik.

To stanje bi bilo pogoršano daljim prihvatom izbeglica i predstavljalo bi dodatni potencijal opasnosti iz medicinskog ugla, naveli su oni u izveštaju. Takođe je ukazano da je, zbog prekoračenja kapaciteta, higijenska situacija dramatična.

"Ovom merom vlasti preduzimaju jasan korak kako bi sprečile dalje preopterećenje Prihvatnog centra“, naglasio je Prel.

Početkom sedmice je saopšteno da se u Prihvatnom centru nalazi više od 4.300 osoba, za 2.000 više nego što ima kreveta. Mnoge izbeglice već duže vreme spavaju na travnjacima u Prihvatnom centru i po hodnicima. Građani Trajskirhena takođe se žale na preveliki broj azilanata koji se nalazi u tom gradiću nadomak Beča.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track