NEOS PREDSTAVIO IZBORNU LISTU: Majnl-Rajzinger predvodi bitku za Beč!
Foto: NEOS

Priprema za izbore u prestonici

NEOS PREDSTAVIO IZBORNU LISTU: Majnl-Rajzinger predvodi bitku za Beč!

Austrija -
U predizbornu kampanju ulazimo sa jakim timom da bi smo zajedno konačno slomili okorele bečke strukture, jer Beču je potreban NEOS i to, što pre, to bolje, izjavila je Majnl-Rajzigerova

BEČ - Članovi bečkog ogranka partije NEOS okupilu su se 28. februara, na izbornoj kovenciji tokom koje je predstavljena lista kandidata za predstojeće opštinske izbore, koji će se održati u oktobru ove godine.

Izbornu listu ove partije na predstojećim izborima predvodiće Beate Majnl-Rajzinger (Beate Meinl-Reisinger), koja je odnela ubedljive pobede u sva tri unutarpartijska izborna kruga i time zaslužila prvo poziciju na izbornoj listi.

Drugo mesto na listi je zauzeo Markus Ornig, kordinator privredne organizacije UNOS, koja predstavlja frakciju NEOS partije pri Privrednoj komori Austrije (WKÖ), dok će se kao treća na listi naći Betina Emerling (Bettina Emmerling).

"Zahvaljujem se na ovoj očiglednoj podršci. U predizbornu kampanju ulazimo sa jakim timom da bi smo zajedno konačno slomili okorele bečke strukture, jer Beču je potreban NEOS i to, što pre, to bolje“, izjavila je Majnl-Rajzigerova, te dodala da će u narednim mesecima, pa sve do opštinskih izbora, njena partija razočaranim građanima, ponuditi interesantan program.

"Bečom upravlja samovolja i strukturalna korupcija i tome mora doći kraj. Kapetan rđavog parobroda je u potpunosti izgubio tlo pod nogama i NEOS organizuje lov na ’Crveni oktobar’. Nas je mnogo i dolazimo sa svih strana sa željom da obnovimo Beč“, rekao je tokom svog obraćanja prisutnima Matijas Štrolc (Matthias Strolz), predsednik partije NEOS.

On je takođe uputio i čestitke Majnl-Razingerovoj, rekavši da će ona na izborima svojim iskustvom, željom i srčanošću odvesti partiju do Gradske skupštine.

Osvrnuvši se na izvanredne rezultate privredne organizacije UNOS-a na izborima za Privrednu komoru, Majnl-Razingerova je naglasila da je time poslat jasan signal.

"Privredništvo u Beču sa UNOS-om ima novo ime, a sa NOES-om jak glas u gradskoj politici“, kaže predvodnica izborne liste.

Prvih deset članova na izbornoj listi partije NEOS:

1. Beate Meinl-Reisinger

2. Markus Ornig

3. Bettina Emmerling

4. Stefan Gara

5. Christoph Wiederkehr

6. Thomas Weber

7. Anna Vetter

8. Walter Hatzenbichler

9. Angelika Pipal-Leixner

10. Anna Kreil

Biografije kandidata:

Beate Meinl-Reisinger je rođena 1978. godine u Beču. Nakon završenih studija prava, završila je i trenerski program Privredne komore Austrije. Nakon završetka evropskih master studija u Kremsu, Majnl-Rajzingerova je od 2005. do 2007. godine radila u Briselu, prvo pri Evropskoj komisiji, a zatim u Evropskom parlamentu kao asistent MEP Otmara Karasa (Othmar Karas). Naredne dve godine radila je u kabinetu državnog sekretara Kristine Marek (Christin Marek), sa kojom je, nakon rođenja svoje prve ćerke 2009. godine, pristupila bečkom ogranku Narodne partiji (ÖVP). Nakon rođenja druge ćerke 2012. Godine, Majnl-Rajzingerova okreće leđa ÖVP-u, a 2013. Godine postaje zamenica predsednika partije NEOS. Nakon ulaska u parlament ona takođe postaje i zamenica predsednika poslaničkog kluba NEOS-a, predsednica komisije za kulturu i portparolka za pravna pitanja, za pitanja porodica i zaštitu potrošača.

Markus Ornig već ima iza sebe jednu izbornu kampanju. Kao pokrajinski kordinator UNOS-a uspešno je odveo ovu organizaciju do Privredne komore. Već duže od deset godina, ovaj stručnjak za marketing i ivent menadžer je šef firme "Festakt marketing“. 2012. Godine Ornig je završio master studije iz Biznis administracije.

Bettina Emmerling, rođena 1980. godine u pokrajini Koruška, je već deset godina šefica projekata za saobraćaj i mobilnost austrijske energetske agenture. Ova apsloventica naučnog sistema za zaštitu okoline na univerzitetu Karl-Franc u Gracu već 12 godina živi u Beču, a u partiji NEOS je aktivna od kraja 2013. godine. Emerlingova, inače majka dvoje dece, radi i kao šefica tematske grupe saobraćaja u Beču i opštinska je koordinatorka 19. bečke opštine.

Stefan Gara, rođen 1964. godine u Beču, je nakon studija fizike svoje obrazovanje nastavio u SAD. 1994. godine se osamostalio kao preduzetnik. Osim politike, Gara radi i kao profesor na fakultetima u Austriji i inostranstvu.

Christoph Wiederkehr, rođen 1990. godine u Salcburgu, student je pravnog fakulteta i državni predsednik omladine NEOS-a.

Thomas Weber, rođen 1967. godine u Beču, angažovan je u NEOS-u kao opštinski kordinator desete bečke opštine. Vođa je tematske grupe Politička mreža i organizator mesečnih LGBTI okupljanja.

Anna Vetter, ređena 1982. godine u Oksfordu, a odrasla u Klagenfurtu, od 2000. godine živi u Beču. Po zanimanju je politikolog, do 2012. godine bila je suvlasnica agenture IIPA.

Walter Gerhard Hatzenbichler, rođen 1984. godine u Klagenfurtu, već deset godina živi u Beču. Student master studija, radi još i kao referent za ekonomiju, industriju i turizam u parlamentarnom klubu NEOS-a.

Angelika Pipal - Leixner, rođena 1978. godine u Beču, već 15 godina radi u menadžmentu za nekretnine. U partiji NEOS od 2013. godine vodi tematsku grupu za ravnopravnost.

Anna Kreil, rođena 1975. godine, jedan je od suosnivača partije NEOS. Radi kao lekarka interne medicine i kao lektor na medicinskom fakultetu u Beču. Vodi i tematsku grupu Zdravstvo i nega na državnom nivou.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track