VIKTORIJA I VIOLETA SE JAVILE: Mama, mi smo kod babe u Turskoj!

Oglasile se nestale sestre iz Beča

VIKTORIJA I VIOLETA SE JAVILE: Mama, mi smo kod babe u Turskoj!

Austrija -
Takvima plaćamo dečiji dodatak, a treba da im zabranimo povratak u Austriju, jedan je od komentara koji najbolje ilustruje raspoloženje javnosti

BEČ - Viktoria (16 godina) i Violeta (17), dve sestre iz Beča, koje su bile nestale bez traga pre nedelju dana i za koje se sumnjalo da su u Siriji, vrbovane od strane radikalnih islamista, javile su se telefonom majci u subotu eveče (8. novembar).

"Mama, mi smo dobro, kod bake smo u Turskoj", rekle su 46-­godišnjoj majci Setaniji.

Baka Viktorije i Violete živi u Turskoj, blizu sirijske granice. Ne zna se da li su sestre zaista u Turskoj, dokaza zasad nema. Razlozi njihovog bega su još uvek nerazjašnjeni. Sestre su bile napustile porodični stan u Otakringu (Ottakring, 16. bečka opština) u subotu 1. novembra uveče da bi, navodno, kupile cigarete. Jakne nisu ponele, ali jesu pasoše. Potom im se sedam dana izgubio svaki trag.

Sad se zna da su žive, ali ne zna se da li će se i kada vratiti kući. Niko ne zna odakle im novac za put, kao ni da li su putovale same ili ne. Među brojnim komentarima u najtiražnijem austrijskom dnevnom listu Kronen Cajtungu (Kronen Zeitung), prevladava ogorčenje zbog austrijske politike u odnosu na radikalizovane mlade domaće muslimanke i muslimane.

"Takvima plaćamo dečiji dodatak, a treba da im zabranimo povratak u Austriju", jedan je od komentara koji najbolje ilustruje raspoloženje javnosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track