NIDERMILBIHLER: Štrahe samo širi mržnju, ne može biti vođa u Beču!
Foto: Kurir-info

Udara kontru

NIDERMILBIHLER: Štrahe samo širi mržnju, ne može biti vođa u Beču!

Austrija -
Širenje mržnje nikad nije bilo dobro. Važno je da svi zajedno radimo za dobrobit Beča. U Beču nema prostora za bilo kakav ekstremizam, kaže Niedermilbihler

BEČ - "Bečka FPÖ, Štrahe i Gudenus su danas još jednom pokazali da su se diskvalifikovali kao vođe grada Beča“, kaže Georg Nidermilbihler (Georg Niedermühlbichler), pokrajinski partijski sekretar Socijaldemokratke partije Beča, povodom kongresa Slobodarske partije u Beču.

"Širenje mržnje nikad nije bilo dobro. Važno je da svi zajedno radimo za dobrobit Beča. U Beču nema prostora za bilo kakav ekstremizam“, kaže Niedermilbihler i dodaje da je bečka Socijaldemokratska stranka uz pomoć subvencija uspela da ublaži ekonomsku krizu.

"Besplatano obdanište i dopunska nastava su stvari od kojih profitiraju Bečlije. Sve dažbine koje su uvedene ili povećane (za odnošenje smeća i kanalizaciju), iako nepopularne, imale su jasan cilj i bile neophodne, a sredstva su se trošila namenski“, ističe Nidermilbihler.

On dodaje da je tačno da plavi najčešće i najduže govore tokom sednica parlamenta, ali da to što pričaju nema veze sa kvalitetom, niti je konstruktivno.

Slobodarska partija je proteklih nedelja bila u centru paznje žute štampe. Dok je jedan poslanik uslikan kako nacistički otpozdravlja, drugi je azilanta nazvao pećinskim čovekom. Video-snimci pijane odbornice bili su šlag na torti.(S. V.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track