NIKOLIĆ: Austrija je bitan faktor za napredak regiona!
Foto: Tomislav Nikolić, Franc Fišer, Tanjug

SRDAČAN SUSRET U BUDVI

NIKOLIĆ: Austrija je bitan faktor za napredak regiona!

Austrija -
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je na Samitu lidera da su odnosi Srbije i Austriji veoma dobri, i izrazio spremnost za njihovo dalje unapređenje

BUDVA - Predsednik Tomislav Nikolić izjavio je juče u razgovoru s austrijskim predsednikom Hajncom Fišerom da je Austrija značajna za napredak zemalja na Balkanu i izrazio nadu da će biti povećana saradnja s tom zemljom. Nikolić je na marginama Samita lidera regiona u Budvi rekao da su odnosi Srbije i Austriji veoma dobri, i izrazio spremnost za njihovo dalje unapređenje i intenziviranje dijaloga na svim nivoima, saopštila je kancelarija predsednika.

"Hvala Vam što ste uveličali ovaj Samit vašim prisustvom. Austrija je bitan faktor ekonomskog napretka zemalja na Balkanu. Nadamo se povećanju trgovinske razmene i porastu austrijskih investicija, prvenstveno u infrastrukturu, modernizaciju industrije, energetiku i obnovljive izvore energije, kao i ekološke projekte", rekao je Nikolić.

Fišer se saglasio s Nikolićem i naveo da su odnosi dve zemlje najbolji u istoriji, navodi se u saopštenju

"Veliko mi je zadovoljstvo što smo se sreli na ovom važnom događaju. Srbija je najveća i najvažnija zemlja na Balkanu, i zbog toga su naši česti susreti neophodni", rekao je Fišer. Predsednik Nikolić pozvao Fišera da zajedno prisustvuju obeležavanju jubileja "Stogodišnjice Valjevske bolnice 1914/1915", čiji je on pokrovitelj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track