NOVI PROJEKAT ÖIF: Formiran portal za bržu integraciju imigranata i doseljenika!
Foto: Wien.gv.at

PREGLED PONUDA

NOVI PROJEKAT ÖIF: Formiran portal za bržu integraciju imigranata i doseljenika!

Austrija -
Za nedavno doseljene ljude u Austriju je izuzetno važno da stvore kontakte, upoznaju ljude i zemlju. Sa www.wirsinddabei.at želimo da se lakše snađu u našem društvu", kaže Franc Volf, rukovodilac ÖIF-a

BEČ - Austrijski integracioni fond (ÖIF) je, u saradnji sa više humanitarnih udruženja, sponzorskih preduzeća i raznih drugih organizacija, kao i mnogim pojedincima, "ambasadorima integracije" i drugima, formira portal na internetu: wirsinddabei.at

Portal je nazvan po nemačkoj frazi koja, u prevodu znači "prisutni smo". Preko platforme moći će da budu prisutni svi koji žele da se angažuju u olakšavanju života izbeglicama i ostalim doseljenicima u Austriji. Svako može da na portalu prezentuje svoje aktuelne ponude i predlge. Imigranti će na ovaj način moći lako da pronađu kakve im se sve mogućnosti nude.

"Mnogi ljudi žele da se angažuju po pitanjima zajedničkog života, a za nedavno doseljene ljude u Austriju je izuzetno važno da stvore kontakte, upoznaju ljude i zemlju. Sa www.wirsinddabei.at želimo da se oni osećaju kao kod kuće i lakše snađu u našem društvu", kaže Franc Volf (Franz Wolf), rukovodilac ÖIF-a.

Formiranje ovog portala pozdravlja i Hajc Fasman (Heinz Fassmann), predsedavajući nezavisnog Saveta eksperata za integraciju. Austrijski ministar spoljnih poslova, evropska pitanja i integraciju imigranata, Sebastijan Kurc (Sebastian Kurz, ÖVP), podseća da je "Austrija zemlja dobrovoljno delujućih ljudi, u kojoj je pola svih odraslih stanovnika angažovano u nekoj takvoj aktivnosti". Kurc dodaje da je stanovništvo Austrije uvek pokazivalo spremnost za pomoć ljudima oko sebe.

"Novi portal www.wirsinddabei.at pružiće u Austriji jedinstven pregled brojnih integracionih ponuda u našoj zemlji, te još jednom pokatazi da je za uspeh zajedničkog života važan angažman svakog pojedinca. Ovaj portal podržavaju, između ostalih, Zajednica austrijskih opština, udruženje asutrijskih profesionalnih vatrogasaca, koncerni Microsoft, dm i mnoge druge organizacije i pojedinci.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track