OČAJNA MAJKA: Sina (3) mi je oteo bivši muž, pomozite mi da ga nađem!

U BEČU NESTALO DETE

OČAJNA MAJKA: Sina (3) mi je oteo bivši muž, pomozite mi da ga nađem!

Austrija -
Policija isključuje mogućnost da je otac dečaka odveo u rodni Egipat jer nema pasoš ali ne isključuje mogućnost da je kolima napustio zemlju

BEČ - Policija još uvek traga traga za trogodišnjim dečakom koga je kako se pretpostavlja oteo otac (63).

Majka je do skora delila starateljstvo sa dečakovim ocem koji je poreklom iz Egipta, i dete je naizmenično bilo kod oba roditelja. Međutim, početkom marta, majka je konačno dobila potpuno starateljstvo nad sinom.

"Sud je doneo ovu odluku neposredno pre nego što je dečak nestao, zbog čega i sumnjamo da ga je oteo kidnapovao", rekao je portparolpolicije, Tomas Kajblinger (Thomas Keiblinger).

Naime otac je u 8. februara preuzeo dete od majke kako bi iskoristio svoje zakonsko pravo da sa njim provede određeno vreme, međutim od tada mu se gubi svaki trag jer mališana nije vratio posle određenog roka na predviđeno mesto.

"Moj bivši muž mi je oteo sina. Moguće je da se još uvek krije u Beču. Molim da se jave svi koji nešto znaju o mom sinu ili su ga videli" moli izbezumljena majka dečaka.

Policija takođe isključuje mogućnost da je otac dečaka odveo u rodni Egipat.

"Pasoš dečaka je deponovan tokom postupka o dodeli starateljstva, i još uvek je u sudu. Kako nije predat ni zahtev za izdavanje novog pasoša, ni otac ni dete nisu mogli avionom da napuste zemlju. Međutim nije isključeno da su kolima prešli u neku drugu državu", izjavio je Kajblinger.

Policija je izvršila i pretres stana osumnjičenog ali nisu našli nikakve tragove. Policija koja intezivno traga za dečakom i njegovim ocem moli građane da ukoliko imaju neke informacije o ovom slučaju korisne državnom resoru za kriminal, jave na telefon 01­31310­64800.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track