ODBAČENA I POSLE SMRTI: Porodica ubijene turske transseksualke ne želi da je sahrani!

Tužna sudbina

ODBAČENA I POSLE SMRTI: Porodica ubijene turske transseksualke ne želi da je sahrani!

Austrija -
Porodica ubijene Hande Ö. i dalje ne želi da sahrani svoje dete. Prijatelji su sakupili pare i kovčeg umotan u zastavu LGBT-populacije prevezli u Tursku

BEČ - Iako je već prošlo nekoliko nedelja od kako je ubijena u Beču, porodica ne želi da prihvati posmrtne ostatke turske transseksualke Hande Ö (35) i odbija da je sahrani.

Umesto toga, prijatelji nesrećne žrtve sakupili su pare za sahranu i prevoz tela u Tursku. Kovčeg su umotali u zastavu duginih, simbol LGBT-populacije.

Nakon saznanja da je njihov sin promenio pol, porodica se odrekla Handea, čija tužna priča počinje u Turskoj gde je pre 35 godina rođena kao dečak. Do završetka fakulteta u Izmiru živela je kao muškarac i kratko bila zaposlena kao knjigovođa.

Hande je prošle godine pobegla iz Turske nakon što je pretrpela nasilje i mržnju. U julu je stigla u prihvatilište za izbeglice u mesto Trajskirhen (Traiskirchen), a ubrzo posle toga dobila i stan u Beču. Počela je da menja izgleda uz pomoć operacija, a zbog previše izbeljene kože često je nakon dolaska u Austriju završavala na dermatološkom odelenju opšte bolnice u Beču (AKH Wien).

Skromnim parama koje dobijaju azilanti nije mogla da krpi kraj sa krajem pa je počela da radi kao ledi-boj prostitutka. Taj posao je bio jedini koji je kao azilant regularno smela da radi. Bila je poznata po tome da voli da izlazi i da su joj bile potrebne pare za garderobu i šminku.

Prema dosadašnjiim saznanjima ubistvo se dogodilo 20. januara. Ubica je prostitutki vezao ruke iza leđa i udavio je krpom. Mnoge stvari ukazuju na to da je ovo monstruozno ubistvo počinila poslednja mušterija Handea. Ubica je iskoristio priliku da uzme 3.000 evra i nešto malo nakita.

S. Vulin

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja