(FOTO) BESNELA OLUJA U AUSTRIJI: Jak vetar obarao stabla i prevrtao kamione!
Foto: Printscreen Heute.at/Einsatzdoku.at

ZIMA SE BLIŽI

(FOTO) BESNELA OLUJA U AUSTRIJI: Jak vetar obarao stabla i prevrtao kamione!

Austrija -
Iako je tokom čitavog dana i uveče u Beču bilo lepo i sunčano tokom dana i relativno toplo olujni vetar naneo je štetu na više mesta severno od Alpa, a najgore su prošli stotinjak kilopmetara zapadno od Beča, u austrijskom Podunavlju
1 / 4 Foto: Printscreen Heute.at/Einsatzdoku

BEČ - Kod Kremsa i St. Peltena, a pogotovo u Melku i okolini, vetar brzine i do 100 km/h šupao je i porušio više stabala. Kod gornjoaustrjskog mesta Rajnbah čak je prevrnuo i jedan kamion. Najvše posla vatrogasci su imali danas oko starog gradića Melka, nadaleko poznatog po veoma velikom benediktinskom manastiru nad Dunavom.

Osim porušenog drveća, vatrogasci su morali da podignu kamion sa prikolicom, kog je bočni vetar prevrnuo na mostu kod Pehlarna. U samom Melku je vetar podizao krovove, i čak potpuno odneo limeni krov jednog ugostiteljskog objekta.

U nekim mestima Donje Austrije je nestalo električne energije, zbog kidanja kablova. Na autoputu A8 u Gornjoj Austriji, koji vodi od grada Velsa do granice sa nemačkom, vetar je na put bacio veliki saobraćajni znak. Srećom, automobili koji su u tom trenutku bili na ovom deli puta uspeli su da ga izbegnu, pa nije došlo do karambola.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track