OPASNE LETNJE OLUJE: U Tirolu poginuo paraglajdista!
Foto: Printscreen Osterreich/Getty

UDARAJU IZNENADA

OPASNE LETNJE OLUJE: U Tirolu poginuo paraglajdista!

Austrija -
Od udara groma tokom nevremena koje je ovog vikenda zagvatilo austrijsku pokrajinu Tirol povređeno je više osoba

INzBRUK - Letnje nevreme može biti opasno po život. Na žalost, ovo se potvrdilo nekoliko puta ovog vikenda u Tirolu.

Letnja oluja praćena grmljavinom koja je ovog vikenda pogodila ovu austrijsku pokrajinu odnela je jedan život , a više osoba je povređeno. Naime dvojica iskusnih letača paraglajderima su poleteli sa planine Venet, u pravcu tirolskom gradića Telfsa kada ih je iznenadilo i razdvojilo nevreme.

Jedan od letača uspeo je da se bezbedno prizemlji, i odmah alarmirao spasioce, koji su krenuli u potragu za njegovim prijateljem. Nažalost kada su pronašli njegovog četrdesetosmogodišnjeg druga za njega više nije bilo pomoći. On je na licu mesta podlegao povredama zadobijenim udarom u stenu.

U subotu (4. juli) grom je udario u jedno drvo na obli uz jedno veštačko jezero u tirolskom glavnom gradu Inzbruku i teško povredila čoveka (36) koji se nalazio nedaleko od stabla.

Dan ranije u petak 3. jula grom je pogodio stenu u blizini četvorice nemačkih planinara. Od udara su dvojica pala niz liticu. Jedan od njih koji je leteo oko 10 metara niz stenu teže je povređen, a njegov kolega prošao je samo sa lakšim povredama. Ovu grupu planinara iz nevolje je izvukla spasilačka ekipa pomoću helikoptera. Teže ozleđeni Nemac odmah je smešten na intenzivnu negu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track