OPSADNO STANJE U CENTRU BEČA: Zbog dojave o bombi građani nisu smeli na prozore!
Foto: Milan Ilić

Sumnjivi paket izazvao uzbunu

OPSADNO STANJE U CENTRU BEČA: Zbog dojave o bombi građani nisu smeli na prozore!

Austrija -
Na trgu Švarcenbergplac su sedišta velikih firmi, poput ruskog Gasproma i banke Gutman, a u neposrednoj blizini je i zgrada francuske ambasade

BEČ - U centru Beča, na trgu Švarcenbergplac jutros je vladalo opsadno stanje pošto je na tramvajskoj stanici linije 71 pronađen sumnjiv poštanski paket, na kojem se nije nalazila adresa primaoca

Nakon dojave građana o sumnjivom paketu, na trg je odmah izašla ekipa za razminiravanje, koja je uz pomoć dva specijalizovana robota sumnjivi paket stavila u kamion za transport eksplozivnih naprava i odvezla ga sa trga.

Na lice mesta je takođe odmah izašlo i 60 policajaca, koji su osigurali područje oko trga i naredili stanovnicima okolnih zgrada da ne izlaze na prozore. Oko 12:30, policija je saopštila da su stručnjaci tima za razminiravanje otvorili paket, te da se u njemu nije nalazila bomba. Sam sadžaj paketa, kao ni identitet osobe,koja je sporni paket ostavila na stanici, još nisu poznati.

Na trgu Švarcenbergplac su sedišta velikih firmi, kao što su ruski Gasprom i austrijska privatna banka Gutman (Gutmann). Takođe u neposrednoj blizini je i zgrada francuske ambasade.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track